Jag firar Valborg! Tillbaka om nåt dygn!:)

img_0807 (MMS)

Jag firar Valborg! Tillbaka om nåt dygn!:)


Om man önskar något tillräckligt hårt till...

img_0164 (MMS)

Om man önskar något tillräckligt hårt till en annan människa borde det inte gå i uppfyllelse då? Idag lägger jag all min önskan till dig mitt hjärta.


ett steg

Idag mötte jag en av mina stora rädslor och belönade mig själv med en fin klänning från Indiska. Efter en sömnlös natt och jobb innan ottan är jag nu en slagen hjälte. Sängen kallar.


# 4 "Grisgäddan blir till"

För er nya läsare som inte vet så mycket om grisgäddor kan det här gamla inlägget vara användbart.

136521-908Det var en gång en oskyldig liten gris vid namn Ture, som levde uppe i de norrländska skogarna. Ture föddes i början av 90-talet hemma hos en blond liten tjej vid namn Lina, som på den tiden varken var särskilt lila eller tantlik. Ture och Lina blev snabbt de bästa av vänner. Ture var hennes ständiga följeslagare och snart lade även andra människor märke till honom. I skolan brukade han dyka upp i diverse skolböcker, på kompisars skåp, och på toaletterna (även grisar behöver uträtta sina behov). När Lina började på gymnasiet fick Ture självklart vara med på skolfotot, hur skulle han annars komma i kontakt med någon snygg grisbrud? Åren gick och tillslut föll Ture i glömska. Lina skaffade sig andra vänner, och sedan reste hon iväg till fjärran länder. Kvar låg Ture långt nere i botten på en flyttlåda alldeles ensam och ledsen. Den en gång så gladmodiga grisen började få mörka tankar. Många långa år förflöt, och i takt med att mossan växte på grisen började han förändras. Den glänsande skära färgen blev allt grönare, och de små söta tänderna blev allt vassare. Slutligen en dag hade han fått nog. Hans förmörkade sinne hade bara en sak i åtanke - hämnd!

GG har under en längre tid förpestat mitt liv. Hans fenor är långa, och tenderar att dyka upp lite varstans. Tecknen har funnit där länge, men idag fick jag det slutgiltiga beviset på att det var som jag länge fruktat. Grisgäddan är den jag en gång i tiden kallade för min bästa vän. Nu finns det dock ingen tid att vara sentimental. Jakten har redan börjat och jag ligger två steg efter.

Beware GG - snart i en blogg nära dig.

mmhhmmmm!

Läste för några dagar sedan att friidrottsstjärnan LaShawn Meritt har åkt fast för doping vilket i och för sig är tragiskt. Det som upprör mig mest i den här historien är dock att rapporteringen kring den innehåller ett stort sakfel. Det påstås att han har använt sig av ett medel för penisförstoring!!!

Please! Svart man + penisförstoring!?

troligt.


Bara jag

Har insett en sak om mig själv. När det gäller mina innersta rädslor. Då är jag tyst som en mussla.


På repeat - "Whataya want from me" - Adam ...

img_0775 (MMS)

På repeat - "Whataya want from me" - Adam Lambert.


Dagens citat: "Får man inte kuk får man ta...

img_0766 (MMS)

Dagens citat: "Får man inte kuk får man ta cola istället". Någon känner sig som en strykarkatt på löpen ikväll Redo att hoppa på vad som helst som inte är en hög med dött kött [om det inte är enda alternativet det vill säga]. Jag säger inte vem det är men ni känner henne ganska väl!


Hipstamatic - Så var jag också fast!

img_0765 (MMS)

Hipstamatic - Så var jag också fast!


Fest

Det var en riktigt trevlig tillställning i går - fest för all arlandapersonal som jobbar inom service. Bra uppstyrt med Fredrik Vikingsson [Filip & Fredrik] som konfrencier och Alcazar som uppträdde. Lyckades hålla mig måttlig med alkoholen så jag mår faktiskt helt okej. I alla fall just nu. Det känns dock mindre kul att måsta bege sig till arlanda även idag. Skulle helst av allt vilja ha en riktig slapplördag i det fina vädret. Men hey - jag klagar inte. Jag har ju faktiskt ett jobb att gå till, vilket jag var osäker på för några dagar sedan.Nja Elle. Inte festival, men väl ett något undanskymt hörn på flygplatsen där vi tog en föröl.


Skål på er!

img_0753 (MMS)

Skål på er!


Nog för att det kom snöblandat regn igår m...

img_0747 (MMS)

Nog för att det kom snöblandat regn igår men jag är tveksam till risken alltså...


Tatueringsfundering

Har tre stycken tatueringar på gång. En liten är helt klar hur den ska vara och en stor är enbart på tankestadiet än så länge. Den tredje är nästan klar. Jag vet placering och vad som ska stå, det är bara vilket typsnitt som ska användas som fattas. Först hade jag tänkt ha den i skrivstil, men eftersom jag själv skriver skrivstil känns det fel på något sätt. Vissa skriver ju med sin egen handstil men jag tror jag skulle ha svårt för det. Är lite för självkritisk och skulle troligtvis hitta fel på den hela tiden. Ett alternativ skulle vara att någon annan skriver den för hand. Det skulle jag nog tycka om mest av allt tror jag. Om det blev rätt.

Funderingarna går dock just nu mellan dessa tre typsnitt. Och placeringen kommer att vara på vänsterarmens biceps i två rader.

Vad tycker ni?


Smart present

Det bästa med att köpa en huvtröja till pojkvännen är att man helt plötsligt själv har en härligt oversize att mysa runt i.


Hetbjörn

Är livet tråkigt och innehållslöst kan man alltid krydda det med nya underkläder.


Maaginen

Hittade en tjuga i en väska. Eftersom jag i det närmaste är en trollkonstnär så lyckades jag snabbt förvandla den till en tom godispåse. Jojjomensan ser ni. Det krävs många år av träning för att lyckas med ett sånt trick.Medan jag trollade lyssnade jag på en finsk rap-låt jag verkligen gillar, "Elämä on Peli" med Skandaali. Det enda dryga med den är att jag inte förstår ett enda ord av texten förutom "seksii" [sexy?] och där sjunger jag glatt med.

Försökte översätta texten med google translate. Det funkade sådär men något har jag i alla fall lärt mig och det är att "mulle" inte har ett dugg med skogsmulle att göra utan betyder "mig".

Tycker tvärtemot många att finska är ett vackert språk med en fantastisk karaktär.

Fin förvaring

Jag tycker att det är viktigt med bra förvaring. Trots att jag är relativt slarvig av mig och ofta stökar ner städar jag lika ofta, och det blir ju så mycket lättare att hålla ordning med praktiska lösningar för var man kan stoppa sina saker.

Men lösningarna behöver inte bara vara praktiska, de kan vara fina också. Fyndade exempelvis den här lilla kistan häromdagen för ca 70:-. Perfekt sminkväska för mig som redan har badrumsskåpet fyllt med annat. Den blir nästan till en prydnad där den står på byrån.
I vanlig ordning...

...dagen innan löning!


Funderar på hur jag bäst ska spendera dessa under dagen. Eller ska jag slå på stort och spara kanske?


Men vaffan!!Det här är inte okej på min lediga dag. Jag skulle ju...

* Sitta på balkongen i solen och fortsätta jakten på fräknar
* Springa min morgonrunda i solskenet
*
Göra endel ärenden på stan med solen i mitt ansikte

Nu däremot måste jag...

* Tröstäta godis vilket innebär att nerdraget av sockerintaget går åt helvete
* Sitta inne i soffan hela dagen vilket kommer att ge mig både träsmak och celluliter

Fattar du vad du har ställt till med va? [tyckte jag sa åt dig för ett tag sen att ge dig härifrån]


Söm ja ha vänte!

img_0709 (MMS)

Söm ja ha vänte!


Hamnade nyss långt nere i källaren på arla...

img_0707 (MMS)

Hamnade nyss långt nere i källaren på arlanda när jag skulle ta mig från en terminal till en annan. Blev så rädd att jag personlighetsklöv mig själv för att kunna hantera traumat. Källargubben är ju min barndoms största skräck....


Björnen sover tydligen inte!

Jag vet inte hur ni känner för Björn "sockeplast" Rosenström men jag har aldrig hyst några vidare höga tankar om karln. Hur han är som person vet jag ju förstås ingenting om utan det utlåtandet baserar jag enbart på hans fruktansvärda (milt uttryckt) musik. Eftersom vi numera är en bra bit in på 2000-talet trodde jag att hans låtar sedan länge var döda och begravda eftersom de hade sin storhetstid under min uppväxt på 90-talet. Det vill säga numera nästan på stenåldern. Döm om min förvåning och förskäckelse när jag sitter på tunnebanan i lördags och hör ett gäng överförfriskade fjortisar skråla "VI ÄR POJKARNA SOM BUSAR MED FLICKORNAS SMÅ MUSAR". Hela resan förgylldes av merparten av Björns repertoar och det som skrämde mig mest var att ungdomarna verkligen kunde hela hans texter och verkade tycka att det var det mest poetiska i textväg de någonsin hade hört.

Kontentan av hela min upplevelse är att Björn Rosenström inte bara verkar ha förstört en generation utan minst två. Var ska detta sluta? Jag oroar mig redan för mina framtida barns skull.


Morgonmys

Sen jag skaffade min I-phone har mina morgonrutiner förändrats något. När jag har tid på mig på morgonen så tycker jag om att sitta och surfa i lugn och ro med nyheterna på i bakgrunden. Denna aktivitet har dock förflyttats från soffan till sängen då det första jag gör medan jag fortfarande är yrvaken är att surfa runt lite smått bland mina favoritsidor. Sen kopplar jag upp mig på SVT-play och lyssnar på den senaste nyhetessändningen alternativt lyssnar på radio en stund.

Det är mysigt. Jag gillar verkligen min telefon. Det enda jag inte tycker om är att den drar fruktansvärt mycket batteri. Måste ladda den varje natt.


Sitter och smaskar i mig en massa lakrits ...

img_0684 (MMS)

Sitter och smaskar i mig en massa lakrits och skriver bloggkommentarer när jag får upp verifieringskoden "beaches months". Det kan bara betyda en sak -beachsässongen är nära och det är dags för mig att dra ner på sötsakerna. Det har gått lite över styr den senaste tiden. Kanske ska göra som en kollega och köra en detox!? Skulle vara skönt att bli av med sötsuget. Nej nu jäklar slänger jag bort resten av godiset och kör!!!!


Sitter på jobbet och dricker te. Trots att...

img_0683 (MMS)

Sitter på jobbet och dricker te. Trots att jag dricker kaffe lite smått är ändå te favoriten. Speciellt Earl Grey men på kvällen dricker jag gärna örtteer med pepparmint eller ingefära. Vad dricker du helst? Te eller kaffe?


Titta vilken patetisk liten version av en ...

img_0682 (MMS)

Titta vilken patetisk liten version av en hästsvans jag fick till idag! No more hårfager I tell you. Aja...jag har ju i alla fall stora bröst. Eller nej vänta nu, stor röv var det ja! Just det! Stor röv minsann.


same same

Mitt ♥ har det jättefint på sin balkong med bambustaket ock liknande. Därför tyckte jag att dessa kuddar skulle passa in ypperligt där ute. Jag var dock inte lika säker på att han skulle tycka om dem så jag försökte lägga fram fördelarna med dem på ett sådant sätt att han skulle förstå varför de skulle passa så bra in.

- Älskling jag tycker verkligen att de skulle passa jättebra till djungeltemat därute!

- ehh...djungeltema?? Det är japaninspirerat om jag får be.

Fasiken. Jag känner att min chans rök där ganska hårt.


En reporter och informationschefen från lu...

img_0676 (MMS)

En reporter och informationschefen från luftis. Nästa tv-sändning antar jag. Tänkte stanna och tjyvlyssna men loggar nog in på SVT-play istället. Läget är i alla fall fortsatt lugnt här ute. Vi har ett flyg till Kiev som ska gå nu och två till flyg som väntar på besked. Resten är inställda. Hoppas på mer action imorgon. Nej, här kan jag inte stå och slöa. Dammningsplikten kallar!


Osäkerheten om vad som händer med mitt job...

img_0675 (MMS)

Osäkerheten om vad som händer med mitt jobb ökar. Idag är en riktigt orolig dag och jag har bara säkert jobb veckan ut. Det känns fördjävligt och trots att jag försöker att inte måla fan på väggen kan jag inte slappna av. Så det blir till att hålla alla tummar jag kan och hålla utkik efter något nytt. Den som har ett jobb på lager vänligen hör av er. Just nu kan jag tänka mig precis vad som helst...(nästan)


Ironiskt eller vad!? Enda flyget som går n...

img_0674 (MMS)

Ironiskt eller vad!? Enda flyget som går nu är det till Island.


Så vi ägnar dagen åt att damma och invente...

img_6807 (MMS)

Så vi ägnar dagen åt att damma och inventera. Trots att det är trist hade det kunnat varit värre. Jag har ju trots allt ett jobb att gå till. Än så länge.  Har askmolnet påverkat dig på något sätt?


Arlanda är helt dött. Såhär såg det ut när...

img_0656 (MMS)

Arlanda är helt dött. Såhär såg det ut när jag kom in idag. Söndag som brukar vara veckans mest hektiska dag. Det känns otroligt märkligt med alla butiker stängda och inte ett enda flyg vare sig i luften eller på marken.


Klev just på bussen till jobbet. Varje gån...

img_0655 (MMS)

Klev just på bussen till jobbet. Varje gång jag stoppar in mitt busskort i automaten syns min "kärlek" och varje gång tänker jag lite buttert att "den är inte riktad till dig i alla fall, busschaufför utan glatt humör". Faktum är att jag upplever busschaufförerna i Norrland som mycket trevligare. Har nog aldrig varit med om att någon inte hälsat. Här nere är det lika stor chans att någon hälsar som att jag vinner en miljon på trisslotten jag aldrig köper.


Den bästa av dagar

En fin dag i storstan.

Började med att träffa upp min fina vän A strax efter nio. Hungriga som tusan begav vi oss mot det tänka caféet där vi skulle äta frukost. Eftersom vi var tidiga och stället öppnade halv tio fick vi oss en mindre härlig promenad i snålblåsten innan vi kunde slå oss ner och avnjuta en frukost och fint samtal i lugn och ro [innan anstormingen av människor en kvart senare dvs].

Vid lunchtid träffade jag upp e. Det blev en fantastisk fortsättning på en dag som börjat på bästa sätt, med den finaste av finkulturer - shopping. På grund av oron inför mitt jobb plus att det bara är en vecka kvar till löning blev det dock mest fönstershopping för min del.

Allt detta kom jag hem med.Kanske världens bästa barnbok


Kanske coolaste skorna


Kanske finaste kuddarna till utemöbler


Kanske finaste klänningen från SVEA


Kanske finaste klänningen från SVEA


Kanske finaste marimekkoskålen

Mobilen är full av fina bilder med andra ord. Synd att det inte finns någon app som gör att man kan plocka fram allt man fotat. Det vore grymt praktiskt. Och ekonomiskt.

Kvällen avslutades med ett par öl och i min vanliga 30-års-anda blev jag trött och drog hem vid 22.


Fetast i stan

I går klockan 18.17 på en pub på söder

jag: Känner mig lite glansig om näsan, är jag det?

e: Va snackar du om? Du är inte glansig... [jag pustar ut lite]...du är alltid sådär fet i ansiktet.

[gapskratt från min sida]

e: Skratta inte. Det var inte ett skämt.

Är det inte riktig vänskap så säg!?♥

GE MIG!

img_0644 (MMS)

GE MIG!


Väntar på min vän e. Vi ska göra något kul...

img_0639 (MMS)

Väntar på min vän e. Vi ska göra något kulturellt är det tänkt. Shopping är väl kultur!?;)


Sitter på tåget till Stockholm och har hel...

img_0631 (MMS)

Sitter på tåget till Stockholm och har hela tiden en känsla av att någon sitter tvärs över gången och stirrar på mig. Men eftersom ni själva ser att sätet är tomt måste det betyda att det är ett spöke som spänner ögona i mig. Antar att spöket är glad över att få se ett annat spöke såhär på morgonkvisten.


klumpen

Jag försöker tänka att jag är en människa som inte oroar mig för saker. Att jag är en sådan som lever i nuet och inte tänker på "vad som eventuellt skulle kunna hända". Den tanken är dock ett ganska stort skämt eftersom jag relativt ofta går omkring med en klump i magen. Klumpen visar jag dock inte för alla utan försöker hålla den för mig själv så gott det går. De som står mig nära tenderar dock att märka den. Speciellt mitt ♥ är väldigt bra på att läsa av mig och märker direkt om det är något som är fel eller något som tynger mig.

Jag trodde att det skulle bli en bra dag idag. Men jag har mest av allt bara velat gråta över saker. Till råga på allt började jag nu oroa mig över mitt jobb. Eftersom det är beroende av flygtrafiken, hur blir det om det tar lång tid innan den kommer igång? Jag är ju bara timanställd, och har mindre säkerhet än en som är fast anställd. Den ständiga oron över pengar blev på en gång mycket mer påtaglig.

Aja, ska försöka göra det bästa av återstående delen av kvällen som kommer att spenderas i sällskap av RUN DMC och ett glas shiraz. Imorgon är en annan dag och den vet jag helt säkert kommer bli bra. Hur skulle den kunna bli annat när de ska spenderas i storstan med bästa sällskap!?♥


Puts väck ryggfläsk..nehej det rimmade inte nej..ryggfläck?

Äsch, nu rycker jag upp mig efter den lilla deppen och ger mig ut och springer bort ryggfläsket istället.

Går omkring i Uppsala på min lediga dag. K...

img_0616 (MMS)

Går omkring i Uppsala på min lediga dag. Känner för att ringa någon för en spontanfika men inser att typ alla jag känner bor i Stockholm och Umeå. Saknar mina nära vänner. Vill ha er närmre. En ledsam känsla bygger bo i min mage...


Adrenalin

Är sugen på lite adrenalin. Har försökt få en tid för en tatuering jag har tänkt göra så snart som möjligt men inte fått något svar än. Sen har jag bestämt mig för att hoppa fallskärm i sommar. Exakt när det ska ske vet jag inte än, jag vet bara att det blir innan min födelsedag. I sommar hoppas jag dessutom på en massa hopp från klippor [ner i vatten alltså]. Eftersom ♥ verkar vara helt galen när det gäller sådant känns det inte som en omöjlighet.

Sist jag fick en andrenalinkick var i Umeå under påsk då brorsan tog med mig på en åktur med nytron. Fy fan vad kul det var.


pssst...

...morgonfrillan ville bara säga hej först!


ledig

Jag tycker inte om att ha lite att göra. Är inte den som hurrar när det är tillåtet att gå och dra benen efter sig på jobbet. På grund av det rådanade flygläget var det dock så det såg ut i går kväll. Skulle även ha jobbat på samma sätt idag mellan 10-18 eftersom det svenska luftrummet fortfarande av avstängt. Pengar är dock inte allt, och jag väljer hellre att jobba en dag jag verkligen behövs.

Därför går jag och lägger mig igen och tar en ledig fredag.

Det känns så skönt att tanken på pengar inte vann denna gång.


En lugn kväll på jobbet med andra ord - so...

img_0607 (MMS)

En lugn kväll på jobbet med andra ord - som i en liten ask(a)!


När gamla vårjackor plockas fram kan man h...

img_0599 (MMS)

När gamla vårjackor plockas fram kan man hitta både det ena och det andra i fickorna. Tyvärr var det mest det andra denna gång eftersom bunten med sedlar jag hade hoppats på uteblev. Men läppglanset, det är ett mycket välkommet nygammalt tillskott bland mina övriga sjuttioelva.  Har du hittat något kul i en jackficka någon gång?


kitty kitty...

Det luktar kattpiss i lägenheten. Försöker lokalisera var lukten kommer ifrån men lyckas sådär. Eftersom vi inte har någon katt finns det några olika tänkbara förklaringar till var lukten kommer ifrån.

1. Jag borde ta en dusch
2. Grannens förmodade katt smög i går in genom balkongdörren och ligger nu under soffan och myser [och kissar]
3. Den förmodade alkisgrannen smög in genom balkongen i går och ligger nu under soffan och myser[han behöver inte kissa eftersom hans kläder redan stinker urin]
4. Den förmodade alkisgrannens hund smög i går in genom den öppna balkongdörren och ligger nu under soffan och myser [och stinker grannens urin. han råkade nämligen ta fel på toan och hunden]
5. Det ligger gammal mat någonstans. Det brukar kunna lukta både det ena och det andra. Men trots att jag är gammal matgömmare [gömde mackor jag inte ville ha i bokhyllan etc när jag var liten och knappt åt] känns detta som det minst troliga alternativet.

Hmm..jag går och dushar. Har lukten inte försvunnit sen är det väl bara att ta en titt under soffan och se vad som dyker upp.


Kvällens gissningslek. Har tråkigt på jobb...

img_0598 (MMS)

Kvällens gissningslek. Har tråkigt på jobbet och har nyss ätit middag. Det blev en maträtt jag inte ätit sen jag var liten och nu har det blivit flera dagar i rad. Vad tror ni jag åt?


dikt.

Älskling älskling jag är som en ros. Nysprungen och skär.
Spring i benen?

Har bestämt mig att jag ska ge mig ut och springa nu på morgonen.

Det betyder att jag har ungefär en timme på mig att komma på en bra anledning att låta bli....

Update: Jahapp. Då var man nybajsad och inga ursäkter finnes längre. Dags att ta tjuren vid hornen och ge sig ut. [Ja. Bajsa är jätteäckligt och det får man absolut inte vare sig göra eller prata om som tjej. Vi säger såhär. Det var små rosa hallon som hamnade i bassängen. Känns det bättre nu!?]

Åh titta! Ljussvärdet jag alltid velat ha...

img_0590 (MMS)

Åh titta! Ljussvärdet jag alltid velat ha är mitt! Tack Upplands Lokaltrafik! Det kommer även med en cool om något opraktiskt multifunktion [med tanke på längden] man kan nämligen även använda det som ett paraply.


#3 - Saker som gör mig glad

Liten pillerburk jag fått av ♥. Älskar alla burkar från märket Derrière la Porte.
Vänta på vad!?

Man ska ta det lugnt. Helst vänta lite. Saker ska inte gå för fort. Man ska inte förhasta sig inte. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Nej! Jag tänker inte leva så.

Jag tror att det finns en risk att människor som tänker så för mycket en dag sent i livet fortfarande kommer att sitta där och vänta på något som aldrig kom.

Lev. Våga ta risker. Du kanske blir bränd men det du kommer att känna om du vågar är värt så mycket mer än känslan av trygghet du skapar dig om du aldrig vågar leva fullt ut.

Det blev bättre...

Morgonens oro försvann efter ett samtal med ♥. Fatta vad jag älskar den mannen! Sen har det bara dykt upp bra saker.Såklart att det fanns en jogging-app till min I-phone. Halvtimmen ute gick så mycket snabbare med mobilen som personlig tränare.En helt perfekt avocado till lunch.Två bortglömda bananaskids som hittades i en tröjficka fick agera efterrätt 

Update: Jag tänkte när jag skrev inlägget att jag inte skulle ropa hej men struntade i det. Så då kom mensvärken och huvudvärken som ett brev på posten.


#2 - Saker som gör mig glad

Döskallar. Speciellt dessa nykomlingar till öronen.
Det hopar sig!

Har endel saker att ta tag i idag. Inser att jag har blivit en sådan som inte tar tag i saker så snabbt som jag borde, och när det väl hopar ihop sig får jag lite lätt ångest över det jag måste göra. Idag ska jag i alla fall:

Ringa min hyresvärd
♦ Deklarera
♦ Hämta post och andra viktiga saker hemma hos mig
♦ Köpa tvättmedel och tvätta√
♦ Springa√
♦ Skicka in ansökan till universitetet √
♦ Betala bokningsavgift på greklandsresan √
♦ Köpa busskort

Okej. Det börjar bra. Har redan tagit tag i en. Nu jävlar ska det bli en bra dag så att jag kan sova lugnt i natt.

Men det är väl jätteintressant!

Nyss

Jag - Älskling! Kommer du ihåg den där foundationen jag berättade om förut!? Den jag ville ha som var så snygg. Jo, det är såhär att bla bla bla bla bla bla blaha bla bla. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla....

[stannar upp då jag råkar se en liten antydan till ett flin hos ♥ som nyss har lyssnat på min långa historia]

- Alltså! Om du berättar om en foundation, det kanske inte är något som jag lägger på minnet. Det är ungefär som att jag skulle berätta för dig om att jag har sett yxan på första bossen i nya raiden droppa och att jag hemskt gärna vill ha den.

Hmm...känner att han har en poäng. Typiskt! Vem ska jag nu snacka smink med!?


En grön helg


Finaste färgen som gör mig barndomsnostalgisk. Hade en cykel i samma färg som liten.


Marsipanägg efter lunchen på jobbet.


Söt tunika på Indiska.


Grönt gräs på marken och längtan att få ligga i det [mmm..här vaknar ni snuskisar till liv va?!]


Det obligatoriska hyrfilmsgodiset.


Nytt superbra "vaselin" som är helt naturligt och helt ekologiskt vilket känns bra för mig som slickar i mig en hel.


Ideal

Blir otroligt less på mig själv ibland. På grund av vissa djupt liggande komplex hindrar jag mig själv från att använda kläder jag egentligen skulle vilja eftersom hur jag ser ut inte stämmer överrens med någon slags sjuk idealbild av hur en kropp ska se ut som jag har i mitt huvud.

Exempelvis köper jag aldrig jeans eftesom jag tycker att jag har för feta ben. Och så underviker jag att exponera min rumpa som jag tycker är för fet och för platt i jämförelse med resten av kroppen. Men herregud, jag fyller fan 30 i år. Det är dags att rycka upp mig själv och inse att jag faktiskt duger bra som jag är, även med ovan nämnda kroppdelar.

Idag exempelvis hittade jag dessa shorts på h&m som jag tyckte var grymt coola. Är dock i valet och kvalet om jag passar i dem eller inte. Men jag ska baske mig försöka fokusera på att de exempelvis framhäver min smala midja istället för att bara se att röven ser fet ut. Och ett steg längre. Försöka se att min bakre del faktiskt är riktigt fin som den är. Även i orangea shorts som sätter fokus på den.


[jo alltså jag har inget bra ställe att ta kort på förstår ni]


Fredagsmys

Sitter i sängen och surfar och äter biskvi. Det känns som ett sjukt soft sätt att spendera en fredagkväll på. Har funderat från och till under dagen på om jag ska ge mig ut på ännu en liten springtur. Nu lutar det dock åt inte. Kanske försöker imorgon istället.
♥, eller vi kan kalla honom bajskorven eftersom han inte frågade mig om jag ville ha en pizza han visste att jag skulle tacka nej till, sitter ute i vardagsrummet och spelar tv-spel med en kompis. Jag som verkligen älskar tv-spel får stilla alla mina impulser att springa ut dit och slita av dem kontrollerna och ta över spelet. Har många fina tv-spelsminnen, exempelvis Microman Windowsspel på 90-talet, och Lejonkungen. Eller det var kanske dataspel om jag tänker efter. Aja, ni hör ju själva vilken inbiten gamer jag är.

I övrigt så går mina tankar som bäst kring var snorblobben som helt oförhappandes flög ur min näsa idag när jag gick på stan tog vägen. Trots att jag direkt gick in i en butik och scannade av hela kroppen framför en spegel hittade jag den inte. Antar att den dyker upp så småningom som en oväntad accessoar på något väl valt ställe.

Nu ska jag fortsätta surfa runt efter resor. Det suger i restarmen och kanske det blir av trots allt. Flera gånger dessutom.


Think pink

Nu har jag väntat i flera månader på att rosa slaskrensare återigen ska komma in på ica. Vad är det som tar sån förbaskad tid? Ni fattar väl att ni skulle tjäna flera kronor, åtminstone typ 12.90, om ni skulle ta hem det igen. 

 

Börjar smyga in rosa detaljer lite här och var hemma hos ♥, så den dagen hela lägenheten är rosa kommer han att vara så hjärntvättad att han inte märker något.

Jag är sjukt smart. Om det var någon som hade missat det alltså.

Yes!

Det må vara så att det ibland kommer överdrivet mycket skryt från min sida. Men denna gången är det varken överdrivet eller oförtjänt. Jag har nämligen fått bevis idag på att jag är bäst.

Vinnare av ett uppsatsstipendium på examensuppsatsen. Nej men hoppsan då. Det var visst jag det.


Morgonmys och osammanhängande morgontankar

Jag är morgonmänniska. ♥ är nattuggla. Det passar mig utmärkt. Egentid på morgonen är nämligen det bästa jag vet.

Sitter framför datorn med ett glas echinaforce i handen. Jag visste att löpning aldrig kunde vara bra för kroppen. Vaknade nämligen upp med täppt näsa. Tittar ut på morgondiset genom fönstret. Där sitter visst ett par kajor och häckar på hustaket. Nej vänta, det var visst inga kajor utan bara några takventiler som stack upp. Lika bra det. Kajor är otäcka fåglar. Flygande råttor som förpestar stan. Har ställt en tallrik med frysta hallan på tining. Favoritfrukost med naturell yoghurt om en stund. Läser på tvn att Tiger Woods har gjort comeback. Jag kunde inte bry mig mindre. Att människor protesterar mot ett moskébygge i Göteborg bryr jag mig dock om. Islamofobin har blivit alltför utbredd. Det börjar nästan likna pogromerna mot judar under andra världskriget. Att människor har så svårt att förstå sin samtid. Historien kan vi lätt ångra och ha åsikter om. Jävla snuva. Kanske man ska ta en löprunda till idag? Jag är ju ändå ledig. Guuuuuud så skönt det är med en ledig dag. Tag 3 betala för 2 på alla skor på Stadium. Vet att ♥ behöver två par skor. Perfekt. Då blir det tredje paret gratis till mig. hehe..Undra om jag borde gå och skölja ansiktet i kallt vatten!? Har fortfarande sömn kvar i ögonen. Kanske är därför det ser så disigt ut ute. Folk verkar döda varandra till höger och vänster nuförtiden. Mord är vardagsmat. Annat var det på 80-talet. Kommer ihåg Åmselemorden. Usch. Får fortfarande rysningar av den där Valjakala. Svettas otroligt mycket på nätterna när jag ska ha mens. Homonerna går bananas. Får mig att verkligen se fram emot klimakteriet. Eller inte. Nej nu kurrar magen så högt att jag får tinnitus. Bäst att äta frukost...


fuljag

Alltså jag fattar inte vad jag har för slags ticks som måste lägga upp fula bilder på mig själv hela tiden. Klarar knappt av att titta på bloggen längre eftersom jag mest vill kräkas när jag ser bilden med hårtofsen. Det är inte jag egentligen. Jag lovar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![enphotoshoppadsnyggbildochjagkanandasut..puh!!!]


Springgångare

♥ lurade ut mig på en springtur. Eller spring och spring...en sengångare hade lätt kunnat krypa förbi mig på högerflanken. Är nog i mitt livs kassaste form. Och med tanke på att jag aldrig någonsin har tyckt att löpning är kul trots att jag varit vältränad kan ni kanske tänka er hur kul jag tyckte att det var.

Är dock väldigt nöjd med att jag tog mig ut. Och med tanke på att jag i något svagt ögonblick lovat att ställa upp i midnattsloppet i höst verkar det som att jag kommer att få stå ut med många fler löprundor framöver.

På tal om träning så behöver jag nya träningsskor, och de snarast. Har inga att ha på mig på gymmet och nu jävlar är det dags att komma igång med mer än iphoneträningen [som i och för sig går väldigt bra].

Funderar på dessa
Bild: Stadium


Lilltrollet

Om det inte är så att ni redan vet det så kan jag berätta för er att jag har världens sötaste lilla gudson. Dessutom är han den gladaste och snällaste man kan tänka sig. Man skulle faktiskt kunna tro att det är jag som har uppfostrat honom♥ 80-tal i luggen

Hittade ingen hårnål ikväll när jag skulle träna så det fick bli en 80-talstofs i luggen istället. Man skulle kunna säga att det var tur att jag hittade en gummisnodd så att jag inte hade fått för mig att fixa 80-talsluggarnas 80-talslugg - stubbluggen istället.
Annars har det inte hänt så mycket ikväll förutom att jag återigen har insett att jag verkligen har utseendet med mig.Händer hos er då?


Grisgäddan?

Mina vänner var helt omedvetna om att en arg gris hade smygit upp bakom dem...ockupanter

En gång i tiden fick jag lära mig att en bänk är något man sitter på, exempelvis när man väntar på bussen.
Tydligen hade jag fel.


Våren kom ändå

Våriga saker idag:♥ Grus och asfalt under joggingskorna
♥ En fjäril
♥ Solrynkor mellan ögonbrynen
♥ Tvättar med längtan att hänga tvätten ute
♥ Kalle-Anka pocket på balkongen
♥ Lust att plocka fram mina inlines
♥ Glädje över många nya besökare på min blogg [kanske inte så vårigt men ändå...]

Mars på mitt sättMånades citat: Ellen Degeneres, " I think it's very important to play. People stop playing when they grow up."
Månadens sport: Pingis. Det är ju precis lika kul som på mellanstadiet och jag är precis lika bra [dvs bäst]
Månadens klipp: 2-3 decimeter av mitt hår.
Månadens skräck: Alla istappar som fick mig att allvarligt fundera på att börja bära hockeyhjälm.
Månadens låt: "Obsessions" - Marina and the Diamonds
Månadens värsta: Att min hjärna i cirka två veckor blev utbytt mot en stor grön snorblobb.
Månadens bästa: Chokladharens oskuld.
Månadens röd: Min näsa. Väntar tålmodigt på att alkislooken ska bli det nya svart.
Månadens form: Rund. Är numera rädd att någon bulldegsälskare ska råka ta sig en munsbit av min mage.
Månadens pryl[ar]: Mitt legohalsband och min nya alldeles fantastiska skinnjacka. Mmm...lamm.
Månadens snackis: Vårfloden.
Månadens dryck: Te med tårar över ett rörande samtal med bästa vänner.
Månadens mat: Ägg.
Månadens trend: Blått nagellack. Färgen hann knapt komma in innan den var slut på Make Up Stores hylla på jobbet.


En unge...

0-532c561668285da92035301a1399e524.png

Kolla varifrån!

En unge har skrikit konstant sen jag lämnade Umeå. Kill me slowly...


Kalleankabladet slår till igenJag blir inte förvånad. Det är ju ändå kalleankabladsjournalistik vi pratar om. Men ändå. Kan inte någon journalist för någon gångs skull försöka undvika att skriva så förbannat könsstereotypt. Som i gårdagens söndagsbilaga där huvudrubriken på en artikel är "Facebook kan stjäla din man". För det är ju männen som är otrogna. Det vet ju alla. Lustigt är det dock om man läser vidare i artikeln att det är fler kvinnor än män som nätflirtar, och att flera av de kvinnor som berättar om sina erfarenheter är den som varit otrogen.

Ett tips hade varit att ändra rubriken till "Facebook kan stjäla din partner". Då hade vi direkt undvikit även det heteronormativa i den.

Ett ännu bättre tips hade varit att skippa hela artikeln som från början till slut är ett stort skämt, eller varför inte göra om tidningen fullt ut till den skvallerblaska den redan är.


Hej då vintern!!!!!!

Det är härligt att vara uppe i Norrland där den underbara vårvintern råder. Dock hade jag verkligen sett fram emot att komma hem till ett Uppsala i begynnande vårskrud med bar asfalt.

Men tji fick jag. Det verkar som att snön återigen vräker ner söderut. Nu har även jag som verkligen tycker om vintern fått nog. -Tack snälla Kung Bore för det här året men det räcker nu!

# 3 - Mördarsnigel

För många människor är ormar den stora skräcken. Visst, jag tycker inte att de är speciellt trevliga djur, men det som framkallar mest obehag inom mig är sniglar. Härom natten drömde jag att jag blev attackerad av en jättestor orm som ganska snart visade sig vara en jättesnigel. Det är ganska talande för hur jag känner.

Att det snart är snigelsässong och att jag återigen att gå omkring med nackspärr fick mig att tänka på det här gamla inlägget.Det bästa med vintern, förutom snön, är att jag slipper snigel.

Ett till synes harmlöst litet djur men jag vet att han ligger där uppe i trädet och lurpassar varje gång jag går förbi, och bara väntar på att få droppa rakt ner i nacken på mig.
Den flygande skräcken!

Såg nyss en blomfluga flyga förbi och blev genast påmind om min barndoms högst irrationella skräck för de små liven. Jag trodde nämligen att blomflugor "kunde äta upp småflickor". Med tanke på att småflickor, även om de är väldigt små, är många gånger större än ett litet knappnålshuvud till blomfluga kan man ju börja fundera på var den tanken uppstod.

En misstanke har börjat formas i mitt huvud. Det känns aningen suspekt att det var just små "flickor" de skulle äta upp, och att just jag råkar ha tre äldre bröder. Hmmm...


Lycklig!

Insåg idag att det jag länge har haft på känn verkligen stämmer.

lycklig = fet
olycklig = smal

Upptäckte nämligen att jag har gått upp olycklighetskilona jag gick ner innan jul när jag ställde mig på min mors våg.


dagens citat

"Jag försökte tala om för den franska premiärministern på franska att jag uppskattade hur han hade tagit ställning i olika frågor. Vad jag faktiskt sa var att jag kände begär efter den franska premiärministern i olika ställningar."

Tony Blair


10 år

En sak som kommer med åldern är att åren börjar flyta ihop. Dessutom har jag alltför ofta den sista tiden sagt " det hände ju typ för 3 år sedan" och så visar det sig att det snarare var 7 år sedan. Tiden går sannerligen fort ibland.

20 år: Har tidigare under året tagit studenten och jobbar nu med mitt första riktiga jobb på statoil i Umeå. Flyttar hemifrån och blir sambo med en kompis i en andrahandslägenhet mitt emot macken jag jobbar på. Kommer ihåg känslan av att handla själv på ica första gången och få välja precis själv vad jag vill äta till frukost, lunch och middag. Jag tror det blev falukorv.

21 år: Slutar jobba på statoil och börjar plugga psykologi och praktisk filosofi på universitetet i Umeå. Bor ett tag mitt i centrum och är rädd för Hagamannen varje gång jag går hem från krogen. Tisdagar är lill-lördag och dessa spenderas på krogen BLÅ. Flyttar för första gången till studentkorridor och börjar träna som en galning på IKSU. Det hela går dock aningen överstyr. Dubbla pass sju dagar i veckan och ångest om jag missar ett pass.  Åker för första gången på Hultsfred.

22 år: Åker till London och jobbar som Au-pair i ett år. Träffar underbara människor och lever för dagen. Inga räkningar och lön varje fredag som shoppas upp varje lördag tillsammans med min vapendragare Nettan. Vi har alltid lika roligt åt hur svårt det är för oss att hamna på samma tunnelbanevagn eftersom hon kliver på en station innan mig. Öl och snakebites på "Walkabout" och andra halvskabbiga aussiebarer tre dagar i veckan.

23 år: Flyttar till Uppsala för att plugga till lärare. Kommer dit med en väska smutsiga sommarkläder efter en vecka på mallis. Har aldrig tidigare besökt staden och följer i smyg efter en kille med en väska som det står "Uppsala Universitet" på i tron om att han ska till universitetet. Det går sådär eftersom jag senare blir varse att det inte finns ett universitet som i Umeå utan är spritt över halva staden. Bor för andra gången i mitt liv i studentkorridor och får för första gången uppleva "flogstavrålet" [studenter som skriker ut sin ångest genom fönstren kl 22 varje kväll].

24 år: Blir för en tid aktiv på Norrlands nation i en tjejförening som heter "vajan" och sitter med i deras styrelse en termin. Åker för andra gången till Hultsfred och vaknar sista kvällen upp i ett vattenfyllt tält och är dyngsur om hela kroppen. Åker på mitt livs förkylning på vägen hem. Får mitt första extrajobb och börjar sälja abonnemang för tele2 på stan vilket kräver att jag måste bli av med min rädsla för att gå fram och prata med okända personer. Senare under året börjar jag även jobba med marknadsundersökningar för ett annat företag, och två veckor under sommaren spenderas på Malta som språkreseledare.

25 år: Läser Statskunskap B och inser att mina kunskapskomplex enbart sitter i mitt huvud. Får bättre självförtroende och därmed bättre betyg. Har dock stora problem med min självkänsla och känner konstant att jag inte duger och att alla andra är mycket bättre på alla sätt. Jobbar för ett bemanningsföretag och får jobba på lager, med postsortering, på restaurang, i ett arkiv, som frukostvärdinna etc. Upptäcker att Uppsala är mer än bara en studentstad. Åker tillbaka till London för första gången och firar en "svensk" midsommar där. Upptäcker för första gången att jag inte längre är purung då jag går på 10-års återträff från högstadiet. Åker för andra året i rad till Malta och jobbar som ledare.

26 år: Upptäcker första bloggen när jag söker på ett läppbalsam från "Eyeko". En helt ny värld öppnar sig och snart startar jag en egen blogg vid namn "Liten Frö". Blir helt besatt av den och vill inte göra annat än att blogga. Upptäcker bandet Svenska Akademien och skaffar min andra tatuering. Har en av mitt livs bästa somrar med festivalbesök på både Hultsfred och Uppsala Reggaefestival. Åker för tredje och sista året till Malta som språkreseledare.

27 år: Börjar extraknäcka på Arlanda och helt plötsligt äger jag som alltid handlat billigt smink en foundation från chanel. Skaffar min tredje och fjärde tatuering. Efter en rad år med restorka på grund av kass studentekonomi åker jag både till Barcelona och till Bordeaux. Efter att ha hängt på internetcommunities i många år upptäcker jag nätdateing och får första dagen cirka 200 mail i min brevlåda. Har en av mina bästa praktikperioder då jag får undervisa om buddhism och hinduism i sju veckor i en gymnaiseklass. Färgar håret rött.

28 år: Bryter mitt ena ringfinger under en brottningsmatch på Hultsfred och går med det trasigt i två månader innan jag fattar att det inte bara är en stukning. Färgar håret brunt. Har min första rejäla bloggtorka och är påväg att lägga ner bloggen men hittar tillbaka och vinner Pudding Awards lite senare under året. Åker till Oslo och inser hur fruktansvärt dyrt det är i Norge när ett meal på Mc Donalds går på över 100 NOK. Söker på chans stipendium för att kunna fortsätta studera då jag inte längre får ta lån från CSN. Det slutar med att jag får två stycken. 
 
29 år: Flyttar till min första helt egna lägenhet. Får på grund av olika omständigheter rejäla sömnproblem för första gången i mitt liv. Inser hur mycket sömnen påverkar mitt välbefinnande. Blir gudmor till världens sötaste lilla Noah vilket gör mig oerhört stolt och glad. Träffar mitt ♥ och får mitt livs julklapp - ett spabesök på Yasuragi. Jag som hela mitt liv velat åka på spa. Vågar för första gången sen jag var 14 år klippa håret kort...
...resten har ännu inte inträffat och jag sitter i skrivande stund hos min mamma uppe i Umeå där jag ska spendera påsken med att umgås med familj och vänner.  


♥ Som väntat tog det mig väldigt lång tid att skriva det här inlägget. Det är verkligen SÅ svårt att skilja åren från varandra.


Sitter på...

0-558f92ec27b7d283ef26441c505a5f7b.png

Kolla varifrån!

Sitter på gamla hederliga busstationen i Ume och väntar på <3 som har fått äran att uppleva fantastiska y-buss för första gången. Och snart halvt död av trötthet är det dags att träffa svärmor för första gången. Tycker nästan lite synd om honom...


Påskharen var...

40a89759b89f37f77daa917812c30b36.png

Kolla varifrån!

Påskharen var sannerligen snäll i år! 


1:a norrlandstecknet! ...

31c37bb4652ff74855c07d1186ab72c5.png

Kolla varifrån!

1:a norrlandstecknet! 


I Påskägget...

3bac61fa79a3764c79db51dbc8743a20.png

Kolla varifrån!

I Påskägget


RSS 2.0