Syrlig biffsallad
Min mathålllning har blivit avsevärt mycket bättre sen jag träffade ♥. Nuförtiden blir det inte grisgädda på burk lika ofta med andra ord.
Kvällens måltid: Syrlig biffsallad som jag hittade via min väns matblogg.
500 g oxfilé eller biff [vi använde rostas]
3 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter [vi använde spansk peppar]
4 msk asiatisk fisksås
4 msk färskpressad limejuice
2 tsk socker
1 kruka färsk koriander
2 schalottenlökar
1 selleristjälk
6 salladslökar
Gör så här
1. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till en marinad i en bunke.
2. Skär köttet i 4x1 cm strimlor. Stek i omgångar i en het stekpanna i lite olja, cirka 1 minut åt gången. Låt svalna.
3. Hacka koriandern grovt. Skala och strimla schalottenlöken tunt. Skär sellerin och hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor eller halverade små lime (limequats) och strimlad salladslök.
Resultatet: SJUKT gott, och vi kommer absolut att göra det fler gånger. Funderar även på att prova byta ut biffen mot räkor.
Mmmmmm! Det ska jag testa. Låter precis som något jag skulle älska. :)
Det är ju mycket trevligare att laga mat om man är två =) SingelBlingis lagar tex aldrig mat.
Kul att du testade. Gillar den också supermycket.
Kram
Tack för denna, ska lägga den på minnet! Svår att göra??
Låter ju ändå gott:D
Mmm.. vad gott det lät!
Jag har två burkar grisgädda i skåpet hemma, kan man använda dem tror du?