Grattis till bästaste mig - 30 år

Hurrah hurrah! Imorgon är det min da'!
Vid ett sånt här högtidligt tillfälle vill jag passa på att tacka mig själv för alla de här åren. Om jag får säga det själv har jag utvecklats till en ganska så skaplig människa som jag är stolt över att vara.



Så grattis Lina. Du betyder så mycket!

ps. Från och med imorgon och en vecka framåt blir det varken vedstapling eller annat jobb då jag kommer att befinna mig på en solig grekisk ö.


stuffs

jag ♥ adidas originals







bilder: junkyard
(som dessutom har fraktfritt just nu)


jaha! men dåså!

Att bli nekad att köpa alkohol tycks vara ett känsligt kapitel. Genom åren har jag de reaktioner jag stött på varit allt från ilska till hånskratt. Den bästa måste dock ändå vara något min kollega blev utsatt för när hon nekade en tysk dam att handla eftersom hon skulle flyga till just Tyskland (för er som inte vet reglerna så får vi bara sälja alkohol till de passagerare som flyger till ett land som ligger utanför EU). Kvinnans spontana svar var;

"But I'm a german citizen. It's my right to buy alkohol!

Förslag på repliker skulle kunna vara.

- Well that might have worked in the 40's lady!
- What are you gonna do about it? Gas me?
- You might not have noticed but your attempt to take over the world failed!
- Oh sorry! I thought we were in Sweden right now. My mistake!
- German? Yeah I've heard about you guys. I'm jewish by the way!


intresseflaggan står på halv stång

jag tänkte skriva något riktigt intressant här idag. som att morgonbesöket på toaletten visar på vätskebrist. att jag lyckades hålla mig vaken till efter klockan åtta i går kväll. eller att mina ben känns aningen tunga efter en spontan löprunda.

men jag har inget att komma med. och nu ska jag iväg och jobba som en gris igen. inte en ledig dag sen i tisdags. men på onsdag då är jag ledig. och det med besked.

längtar.

nu

är jag tröttare än någonsin.

men har fått gnistan tillbaka♥


Jag har alltid undrat! Exakt vad gör man n...

img_1591 (MMS)

Jag har alltid undrat! Exakt vad gör man när man rasar!?


hur man botar pms!

det var allt som krävdes. eller som ♥ sa - "det såg ut som att livet var mycket ljusare när du kom nerför rulltrappan med tröjan i handen!"

jo. livet blev lite mer rosa efter köpet.



[nope! jag är inte gravid!]
[inte drogad heller. bara trött efter att ha jobbat morgon]


23 dagar kvar

Likt färgen på SD's valstuga hoppas jag att partiet inte räcker ända fram till riksdagen. Det är skrämmande hur främlingsfientliga röster görs allt starkare runt om i Europa. Danmark är ett nära exempel med "Dansk Folkeparti" som vågmästare i Folketinget vilket har lett till att både asyllagar och den allmänna attityden mot "invandrare" har blivit skrämmande hård. I Sverige har Sverigedemokraterna långt ifrån samma ställning men i varje val har partiet gått framåt och innehar till exempel mandat i 144 av Sveriges 290 kommuner.

Vi säger att vi ska lära oss av historien men verkar ändå vara blinda för det som sker i vår samtid. Det går att dra skrämmande paralleller mellan den allt mer utbredda islamofobin och förföljelser av Romer runt om Europa med situationen för Judar och Romer under andra världskriget. Och det är inte bara i Frankrike och Italien det händer. Det händer här med.

Den 19.e september är det val i Sverige. Jag hoppas att du då kommer att göra din röst hörd vare sig den är röd, grön eller blå. Jag hoppas att vi tillsammans kan göra allt för att undvika och motverka alla nyanser av brunt i svensk politik.



Ny portmonä!?

Jag behöver en extra plånbok. En sådan man kan ha då man går på krogen. När man åker utomlands. Eller gör andra glassiga saker med minimal handväska så att storplånboken får ligga kvar hemma på köksbordet.

Vill ha en portmonä. Har under minst ett års tid stått och pillat på dessa. Men jag kan aldrig bestämma mig för vilken jag vill ha så det blir aldrig något köp.

Idag är det en av punkterna som ska bockas av på listan. Den ska inhandlas till chartern tillsammans med immodium, ipren och solskyddsfaktor. Och plåster. Och tops. Och...något annat livsnödvändigt som man helt säkert inte kan få tag på utomlands.


dagboken 27/8

Efter att ha klivit upp vid två-tiden tre dagar i rad var det relativt svårt att få till någon bra sömn på morgonkvisten. Klockan sex gav jag upp. Skönt att ha lite mer tid på morgonen då jag ska iväg på möte på jobbet klockan åtta. På grund av allt nytt har jag ett konstant pirr i kroppen vilket gör att jag har svårt att slappna av. Den där semestern som snart kommer är väldigt välkommen.

Idag har jag förutom möte en hel lång lista att bocka av med allt från läkarsamtal till beställning av mat på planet. Min enda lediga dag innan vi åker kommer med andra ord inte att vara så särskilt ledig.

Just ja. Vi ska visst springa också.


kvällens tv-tablå

oh goddie. 

Ernst klockan åtta. Carola klockan nio.

satan reinkarners inte bara en utan två gånger på samma kväll med andra ord.

how could this happen tv-fyra?

bröstbajssjön

ibland är scrubs så klockrent.

- why doesn't hamburgers have anything to do with Hamburg?
- well, why isn't Lake Titicaca filled with boobs and poop!?

barn av hösten

vädret blir allt ruggigare. det känns som höst och jag älskar det. blev nästan besviken när jag kom fram med bussen häromdagen och den här himlen.




hade fått ge vika för denna.



och nu är det bara fem dagar kvar...


sitbra

söpt sykel nu. sukt nöjd♥


glassgodiskex

Men faan Ica! Var ni tvungna att ge mig det svart på vitt?



Jag som trodde att min bulldegsmage var något som gud hade skapat.


dagboken 25/8

Jag börjar egentligen inte på min nya tjänst förrän efter jag är tillbaka från min semester. Har dock de senaste två dagarna börjat slussas in lite smått vilket känns kul. Det är dock mycket att lära sig eftersom det är en så väldigt stor butik med en personalstyrka på uppåt hundra personer.

I går blev det officiellt att det var jag som fick tjänsten vilket till största del har mottagits väldigt positivt. Sedan finns det säkert folk som muttrar och tycker och tänker om att jag fick tjänsten som "bara" har varit timanställd tidigare, men det känns som att det är något man får ta när man helt plötsligt ska bli "chef" över folk man tidigare bara varit kollegor med. Hur som helst känns det mesta bara roligt och spännande än så länge även om det också finns en släng av pirrig nervositet.

Det blir dock inga bättre arbetstider för min del utan jag kommer att fortsätta att jobba skift. Är ganska van vid det vid det här laget och även om det inte är det roligaste man gör finns det fördelar med det också. Lediga måndagar är exempelvis inte helt fel.

♥ Idag har jag dessutom både beställt en ny cykel (för första gången i mitt liv - hej då gamla begagnade skrotcyklar) och bokat tid för en synundersökning, så jag känner att vuxenpoängen bara haglar in. Kanske är det dags att börja pensionsspara också när jag ändå är igång!?


Tunga bilder

Men titta vad som sticker fram där. En tunga. Jag lyckades alltså.

Nu nämnde i och för sig ♥ att det kanske inte var så smart att sticka ut tungan i ett fall på 200 km i timmen. Nehej, inte det nej kanske.

Nåja. Tungan sitter ju kvar där den sitter så än på ett tag lär ni inte bli av med vare sig den eller mig.






pssst....

har fått en ny tjänst på jobbet. en fast tjänst som supervisor vilket bland annat innebär att leda och coacha personalen i samarbete med butikschefen.

det känns både roligt och utvecklande att röra mig framåt.

ett kliv.


flygande grisen

Fick bilderna från tandemhoppet idag. De som fotograferades uppe i luften det vill säga. Jo, man kan ju säga att  jag verkligen tog fotografen på allvar när han sa att det viktigaste var att jag visade tänderna även om jag inte kunde le på riktigt.











faktum är att jag inte ens kommer ihåg att det var en fotograf där i just de ögonblicken.


titta. jag visar fortfarande tänderna.


titta. en flygande gris. (som visar tänderna)


Det ska vara en första för allt


Den här påsen med naturgodis köpte jag i går.
Den här påsen med naturgodis låg fortfarande kvar på köksbänken i morse.
Orörd.
Var jag sjuk i går utan att jag visste om det eller vad var det som hände egentligen?


Juni/Juli på mitt sätt



sommarens sämsta: min nyfixade nypåställda bil som blev stulen
sommarens bästa: infirade löften till mig själv
sommarens dopp: det första från klipporna i Länna
sommarens plagg: bajsjeansen
sommarens köp: en t-shirt från Hultsfredsfestivalen för 1300:- + serviceavgift
sommarens craving: rättvisa gelemusar och choklad med kanderad mandel och havssalt
sommarens form: sämsta tänkbara med nyjäst bulldegsmage och pajade axlar
sommaren dryck: vatten med äppelcidervinäger
sommarens skönaste: lata dagar i solen med en god bok
sommarens grillat: lammkorv...mm...
sommarens mest oväntade störtflod: bröllopet mellan Viktoria och Daniel
sommarens festival: Hultsfredssubstitutet Rockweekend som tyvärr inte stillade mitt festivalbegär. Nästa år blir det Roskilde.
sommarens röd: min brända rumpa efter att ha somnat i solen en halv dag
sommarens snackis: värmen
sommarens "vill ha": en bil som tar mig till vatten
sommarens roadtrip: Hultsfred/Söderhamn med bästa särringarna
sommarens bloggform: medel med tanke på internetskugga och kass inspiration
sommarens skräck: när jag upptäckte att mina fötter luktade ostkrokar efter en dag på jobbet
sommarens citat: [busschauffören] "Närå det är ingen fara, ni kan sitta kvar, bromsarna brinner inte helt.......än"


dagboken

Idag är jag ledig. Fick för mig att jag hade massa ärenden att uträtta men nu är klockan bara strax efter nio och jag har redan fixat nästan allt. Det som återstår är en tur till banken. För hur gärna jag än skulle vilja att min lägenhet ska fortsätta vara en pengabinge ala Joakim von Ankas känns det inte vidare praktiskt. Dessutom tror jag att det gör relativt ont att dyka rätt ner i en hög med guldtior. Loppispengarna ska med andra ord in på bankkontot. På banken ska jag även försöka mig på ytterigare en sak. Att få tillbaka pengarna för min hultsfredsbiljett. Jag har nämligen läst att det ska vara möjligt om man har betalat med kort. Köpet ska gå och reklamera på något sätt. Eftersom 1400:- enligt mina mått mätt är väldigt mycket pengar ska jag hålla alla tummar jag har för att det kommer att gå vägen.




Sen ikväll ska vi tydligen ut och springa. Känner tveksam...ytterst tveksam!


Älska Ceannis


Bild: Ceannis

En bättre bild på väskan som kanske blir min på min 30-årsdag.


Sagan om reklamen

Nattsuddar med "Sagan om Ringen". Inte ofta en film klarar av att hålla mig vaken såhär länge, men jag älskar verkligen både filmerna och böckerna. Blir lika gripen varje gång.

Däremot kommer jag inte att kolla på film på tv3 igen i första taget. Det är reklam var 20:e minut vilket är helt åt helvete för ofta. Påminner mig om när jag var i USA -97 då ett program knappt hann börja innan reklamen drog igång.



Stör du dig på tv-reklamen?


jag kan flyga jag är inte rädd

citat min vän inför dagens möte - "vi kan väl ses där nere på det där utestället där man kan flyga flygplan och det luktar fis"

♥ året var 2005 och att flyga flygplan på dansgolvet var inget konstigt. i alla fall inte för vårat lilla gäng. inte heller var det något konstigt för folk att släppa sig i tid och otid på krogen. skillnaden var bara att det numera stank fis istället för rök på dansgolvet då det nyligen hade införts rökförbud.



[var vänlig ignorera tummen i högra hörnet]


en lyckig dags detaljer

jag har känt mig på topp. och träffat min fina fina vän jag ser alltför sällan.


en återfunnen klocka.


"nya" favoritklänningen från H&M's "Garden Collection".


ett hår som känns perfekt.


billiga drömfångarörhängen från Riga.


bästa sushin på länge.

bilderna på de fina sparar jag i mitt hjärta....


Loppistankar

Jo det här med transporten...

Det var ingen superkul historia, trots att vi bor hyfsat nära torget. Denna hög med kassar trädda på ett par brädor bar jag och ♥ mellan oss.





"Å du ba packe upp å packe upp. Å ja tänkt hur fasen fick ni med er alla de där sakerna? Jag menar vi såg ju när ni kom gåendes!" [bordsgrannen lättar sitt hjärta]



På hemvägen var det lite lättare så vi kunde bära brädorna på axlarna. [Och jag som nyss satt och funderade på varför jag har så ont i ena axeln...]

♣ Summa sumarum av dagen är att det var väldigt roligt att stå och sälja, och jag tjänade en hyfsad hacka. Men till nästa gång tror jag att jag ska försöka fixa en riktig packåsna till och från torget.


Försäljningen gick bra! Men såklart jag fy...

img_1536 (MMS)

Försäljningen gick bra! Men såklart jag fyndade en fin gammal skinnkjol för 40 bagare också...


Kom och köp!

img_1525 (MMS)

Kom och köp!


Mina drömmars väska! Gjort av "återvunnet"...

img_1521 (MMS)

Mina drömmars väska! Gjort av "återvunnet" skinn. Dvs av överblivna skinnbitar. Om jag har tur och har råd blir den min när jag åker till Grekland. Imorgon ska jag recykla ännu mer, dvs sälja saker på loppis. Har ni några sköna loppistips får ni gärna dela med er!<3


charter

I går fick vi flygbiljetterna. Och fatta att det är äkta charter vi ska åka på. Vi kommer ju till och med ha en reseledare. Med tanke att det var någon gång på 90-talet sist känns det hela lite lätt exotiskt.



Ska sjunga "sola bada och ha kul, med suntrip över jul" hela veckan lång. Undra om man kommer att kunna köpa några snajsiga t-shirts också?!


12-timmarsdag på jobbet! Är jättetrött och...

img_1515 (MMS)

12-timmarsdag på jobbet! Är jättetrött och för en liten stund sedan såg jag såhär tveksam ut till de resterande timmarna. 2 komplimanger, 1 burk Cola och en titt på en fantastisk skinnväska senare är jag fit for fight igen!


I'm the cream of the crop!?



När jag gick hem från bussen nyss hade jag fortfarande samma låt i lurarna - "Jump around" med House of Pain. Och när jag stod och väntade vid ett rödljus med musiken pumpandes fick jag världens impuls att börja breakdansa och därefter hoppa upp på en av bilarna och dra de fetaste rhymesen. 

Det är dock bara i mitt huvud jag kan breakdansa och rappa. I verkligheten var jag i stunden som passerade bara en tönt i kostym med för korta byxor som vickade lite lätt på höften i takt till en låt som endast jag kunde höra.  


..eller är det Eric Saade?

En liten fundering bara innan jag åker.

[på tvreklamen] "Darin - Sveriges största popstjärna!" (?????)

Hmm...alltså här gick jag omkring och trodde att det var exempelvis Robyn men nu inser jag hur fel jag har haft.

Såklart det är Darin. Det är väl den där Manboykillen och vem har inte plågats av den låten under våren.

Buddah

Min buddah önskar er alla en fin dag. Nu drar jag å jobber en sisådär 11 timmar.


Min räddare ur nöden

I natt blev jag varse hur otroligt värdefull min Iphone är. Jag satt nämligen i en vit skinnsoffa och kissade med flit på mig eftersom jag inte orkade gå på toaletten. Sedan blev det dock lite jobbigt då det uppstod otroligt fula gula fläckar på typ halva soffan som inte ens var min egen.  

Men...tadaaa....då hade jag såklart min Iphone i fickan och kunde googla fram hur jag skulle ta bort fläckarna på bästa sätt.

Tyvärr hann jag vakna innan jag fick fram resultatet men eftersom jag antar att jag har en hel del nyfikna läsare kan jag meddela att man tar bort fläcken genom att tvätta med såpavatten och sedan behandla med ättika för att få bort lukten.  

(psst....kissa inte i soffan! såhär i efterhand känns det som en väldigt dum idé)


zzzzova

Vissa människor verkar få ångest när de måste gå och lägga sig. Det har jag aldrig förstått mig på. Sova är ju bland det bästa som finns. Jag prioriterar sällan bort sömn och kan riktigt längta efter att få krypa ner i sängen. Som nu till exempel. När det är nybäddat och vädrat i sovrummet.

Mys.


mamma

Läste en intervju i en tidning på jobbet med en kvinna som skrivit en bok om sin mamma. Hon skriver att "så länge ens mamma lever kastar hon ett skyddande ljus över oss. När det slocknar vet vi att vi är alldeles ensamma."

Bara tanken på att min mamma inte längre skulle finnas är skrämmande. För mig är hon tryggheten som alltid finns där, och det spelar ingen roll hur stor familj eller släkt jag har. Den dagen hon försvinner kommer jag nog att känna mig precis som författarkvinnan skriver. Ensam.

Usch. Hemska tanke.


Vi vill så vi kan

En helt vanlig måndagsväll









ps. Såhär i efterhand kan jag väl medge att det inte var sådär jättesmart att stoppa in näsan i en kräfta. Om vi säger såhär; hur brukar händerna lukta efter en kräftskiva!? Mm...då kan ni tänka er näshåren!


Oh crap! Tror jag åt lite för mycket kväll...

img_1494 (MMS)

Oh crap! Tror jag åt lite för mycket kvällsmat!


just nu...


lottapotta



Alltså det där med att jag gråter till Lotta Engberg. Om vi säger såhär; man vet verkligen att man har pms när man sitter hemma i soffan bredvid sin mamma som kollar på Lotta på Liseberg och får tårar i ögonen när det fladdrar förbi en skylt som det står just "Lotta på Liseberg" på, eftersom man på något skumt vänster tycker att det är rörande.

Alltså. Jag gillar inte ens Lotta. Man skulle till och med kunna uttrycka det som att jag ogillar henne. Starkt.

Hormoner!


från den djupaste dal...till de ljusaste dar....

Ett år har gått. Ett år fyllt av de nattsvartaste känslor. Ett år fyllt av en kärlek jag aldrig trodde jag skulle få uppleva.

Under året har jag lagt annat åt sidan. Inte orkat något mer än att känna. Sådant som förut var jag är det inte längre.

Idag har jag kommit en bit på väg och jag ska ta tillbaka det som var mitt. Sådant som gjorde mitt liv till glädje. Återigen ska jag fylla det med träning, dans och kreativitet. Återigen ska jag tända elden och göra det jag alltid drömt om. På vilket sätt vet jag inte riktigt än. Men jag drömmer...

Och börjar färden genom att kolla vad som står på schemat idag på "Friskis och Svettis".


Favori(te)r

Min mage är fortfarande inte helt hundra. Så jag försöker bota det med mitt favoritmagproblembotarte ur min favoritteplåtask i min favorittemugg.

Favoritsaker bara måste vara bra för magen.


Jag vet inte om jag ska ta det som något b...

img_1488 (MMS)

Jag vet inte om jag ska ta det som något bra eller som något dåligt när det första en kollega säger på morgonen är "har du kammat dig!?" For the record; jag kammar mig aldrig!<3


...aldrig ge upp utan en kamp...

Känner för att sitta uppe och dricka vin och citera låttexter natten lång, men inser att jag borde gå och lägga mig. Läser just nu massa olika texter om mångfald. Bland annat Lena Sundströms bok "Världens lyckligaste folk". Blir förbannad och inspirerad och känner hur elden återigen brinner inom mig. Snart ska jag skriva något eget. Tills dess...

"För den svenska tigern lever på svensk apati.
Han gör det fritt fram för deras svenska parti. YO
För den svenska tigern går i tystnadens namn.
Och när du och jag står tysta ja då smyger han fram.

Högerextremisten går i skuggan, han sprider sig undan för undan.
Och propagerar för brott i det dunkla, sen skyller dom allting på förortens ungar.
Och med en dröm om grönare lundar där dom kan gå med sina renrasiga hundar.
Och men vi vet hur det går, vad som stundar, så vi vägrar ge upp och vi kommer aldrig blunda."

(Kapten Röd)


mitt hav

en varm dag som denna längtar jag hit. som alltid.


Fredag den 13:e

Dagen har bjudit på både bu och bä.

Bu i form av diarré och magont.  
Bä i form av ett rejält oväntat kliv rätt över högen med bajs som dagen startade med.


jag siktar hit


charter

Jag längtar. Sol. Drinkar. Bad. Födelsedag. Hav. Oliver. Flygplan. Pool. Kärlek.

Snart åker vi...


...och varje dag ska vara som denna. Dock på något sydligare breddgrader.


tandlös

Att drömma att du tappar tänder betyder att det kommer att ske en positiv förändring.

Precis vad jag drömde i natt.
Precis vad jag hoppas på.

...du kan inte vända så fort vägen blitt brant...

I lördags tog jag ett stort kliv. Ut ur ett flygplan på 4000 meters höjd.

Mentalt har jag tagit större kliv den senaste tiden. Förändringen har börjat ta form i mitt inre och jag har redan tagit små små kliv ut i verkligheten. Det senaste året har på många sätt varit turbulent. Därför har jag stått still. Men inte längre. Jag vill så jag kan. Men dagens inspiration får Kapten Röd stå för (igen).


Det haglar 30-års presenter

Har nyligen gett mig själv en finfin 30-års present. Visserligen ett par veckor för tidigt, men hey! Fyller man 30 så fyller man 30. Så det så! Jag som trodde att det inte kunde bli roligare än vad det redan är att äta sushi hade helt fel. Sushiupplevelsen är nu i princip komplett. Det enda som skulle kunna göra det bättre vore att äta sushi i Japan men med tanke på den resekostnaden får det snarare bli en 40-årspresent.


Bilder: Broarne

En annan fin 30-års present vore den här ugnsformen från Rice. Den kan man vinna här.



Synd bara att vår ugn är trasig fortfarande♥


dagens citat

- Jag är väl inte rädd att någon Israelisk militär ska skjuta min bror. Det vill jag göra själv.

Ett uttalande fullt av syskonkärlek från Jonas Gardell angående hans bror Mattias Gardell och händelserna med "Ship to Gaza". 


Om det är möjligt att dö av trötthet. Vilk...

img_1468 (MMS)

Om det är möjligt att dö av trötthet. Vilket jag är nästan säker på att det är, så ligger jag risigt till. Om inte annat så lär jag väl dö av skabb alternativt glansig näsa.


Klippeti klipp #2



Min bästa e har klippt mig igen. Lite kortare den här gången och jag ♥ det.


Min första jobbdag: hela morgonen har jag ...

img_1463 (MMS)

Min första jobbdag: hela morgonen har jag längtar efter en burk. En burk som är röd med vit snirklig text. Tur att jag stoppade ner exakt tio kronor så att jag skulle ha råd med den. Ännu mer tur att jag tryckte på fel knapp. Mmm...vatten! Mmmm...vatten utan smak! Mmm...vatten som är utan smak och nästan utan kolsyra! Precis det jag var sugen på!


Bästa presenten!

Jag blev grymt lurad!











Nicke...

Nej jag är inte alls nyfiken. Inte ett dugg.

Imorse sa ♥ "grattis på födelsedagen" till mig. Inget konstigt med det, om det inte vore för att jag fyller år den 1.a September. Men idag ska det visst ske någon slags överraskning. Det enda jag har fått veta är att något kommer att ske någon gång mellan 14-17. Och att jag ska packa en väska med badkläder och långbyxor. Innan jag fick den informationen var min gissning att han hade chartrat ett plan som skulle ta mig till en dags shopping på Ullared som kompensation för att det inte blev någon tripp dit sist. Något säger mig att jag är ute på lite fel spår. Fast vem vet, det kanske finns en pool på Ullared!?


ur fokus


Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här

Reggaefestivalen pågår för fullt. För några år sedan hade jag en av mitt livs bästa stunder där. Gårdagen bjöd på lite häng vid ån i närheten av festivalen. Ikväll sitter jag bara hemma och lyssnar på Kapten Röd och dricker en Strawberry Daiquiri. Sköna minnen snurrar i min skalle. Och imorgon skapas det nya. Med fint folk på besök.







RSS 2.0