Mer eller mindre obekvämt

Alldeles strax drar jag och isbjörn till Umeå.



Till er som tänker isbjörnsmisshandel kan jag direkt kontra med; - hur bekvämt tror ni det är att sitta inklämd mellan svettiga människor i en trång buss i åtta timmar? Tror jag hade valt väskan faktiskt om jag hade kunnat.


Det bruna guldet

- Det ser ut som att nån missbrukare har varit framme i köket!



eeehhh...*host*....va!?

[en halvtimme tidigare]


Ska det vara på de viset?

Var inne på en leksaksaffär i helgen. Hittade den här ritbrädan och jag måste säga att jag tycker att det är fördjäkligt som ni ungdomar håller på och klottrar. Har ni ingen känsla för konst överhuvudtaget!?
Ska det verkligen behöva vara så att man själv måste rita dit något fint för att bilden ska uppfylla några som helst kvalitetskrav!?


Bloggskadad

Jag har blivit bloggskadad igen. Titt som tätt åker mobilen fram för att jag ska kunna skriva ner en blogganteckning eller ta en bloggbild. Tyvärr tar mitt jobb väldigt mycket tid så jag hinner inte blogga lika mycket som jag vill.

Men jag tycker om känslan. Att jag ser bloggen som något roligt och inte som ett måste.


Syrlig biffsallad

Min mathålllning har blivit avsevärt mycket bättre sen jag träffade ♥. Nuförtiden blir det inte grisgädda på burk lika ofta med andra ord.

Kvällens måltid: Syrlig biffsallad som jag hittade via min väns matblogg.


500 g oxfilé  eller biff [vi använde rostas]
3 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter [vi använde spansk peppar]
4 msk asiatisk fisksås
4 msk färskpressad limejuice
2 tsk socker
1 kruka färsk koriander 
2 schalottenlökar 
1 selleristjälk
6 salladslökar 

Gör så här
1. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till en marinad i en bunke.
2. Skär köttet i 4x1 cm strimlor. Stek i omgångar i en het stekpanna i lite olja, cirka 1 minut åt gången. Låt svalna.
3. Hacka koriandern grovt. Skala och strimla schalottenlöken tunt. Skär sellerin och hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor eller halverade små lime (limequats) och strimlad salladslök.

Resultatet: SJUKT gott, och vi kommer absolut att göra det fler gånger. Funderar även på att prova byta ut biffen mot räkor.


Äggnostalgi

Råkade ut för en riktig nostalgitripp idag på ica. Jag hittade dessa äggvästar som jag inte har sett sedan jag var liten. De ser exakt ut som de gjorde för 25 år sedan. Då hade vi som tradition att sätta dessa på urblåsta ägg och dekorera påskriset med. Vi målade också egna ibland men äggvästarna var ju så mycket finare. Dessutom så var det lite spännande att sätta på dem i kokande vatten. 




Har du stött på en äggväst någon gång?


Äggoman

Åh vad härligt med påsk. Nu ska vi äta så mycket ägg.

mmm...kul...

I mitt liv är det påsk varje dag.


Pyssel

På jobbet kom jag på tanken att hängena från änglaspelen vi säljer går att göra örhängen av. Så i går gjorde jag slag i saken och fixade två par.





På ett änglaspel får man ut tre par örhängen.


Vårkittad

Idag kom våren.





Även till min garderob.


Vett och etikett i butik

Eftersom många uppenbarligen saknar kunskap om hur man beter sig när man kommer in i en butik har jag sammanställt en liten guide som en hjälp på traven.

♦ Det första du bör tänka på är att "kunden har alltid rätt" gäller. Det innebär bland annat att du under dina få minuter i butiken kan personalens jobb bättre än dem själva. De spenderar ju trots allt endast 40 timmar i veckan där och alla vet ju att det bara är människor från socialgrupp 3 [läs korkade outbildade människor]som söker sig till butiksarbeten.

exempel 1. Butiksbiträdet förklarar för dig att du inte får köpa alkohol när du flyger inom EU. Hånskratta personen rakt upp i ansiktet och förklara att du minsann ALLTID fått handla förut. Att det är en lag som funnits sedan 1999 stämmer inte alls. Det är något som DU expedit kommit på just nu.

exempel 2. Var noggrann med att berätta att det är tag 3 betala för 2 på chokladkakorna du köper. Säg det helst två gånger för att vara extra säker på att personen bakom kassan inte gör fel.

♦ Var vänlig och stöka till så mycket du bara hinner. Lägg exempelvis ett smörpaket bland godispåsarna och en falukorvsring mellan shampooflaskorna. Jag menar, någonting ska väl butiksbiträdena göra!

♦ Tar det lång tid i kassan är det självklart kassörens fel, kunden har ju som sagt alltid rätt och gör även alltid rätt när det kommer till betalning och så vidare. För att visa ditt missnöje sucka så högt du kan, trampa på stället och se allmänt butter ut. När det är din tur att betala, hälsa inte!

♦ Underlätta aldrig arbetet för den som sitter i kassan. Lägg helst varorna så långt bort som möjligt och vänd streckkoden åt fel håll. Vill du göra extra rätt ställ korgen med alla varor i direkt på bandet utan att plocka upp. Jag menar, något ska väl snabbköpskassörskorna göra!

♦ Vid betalning: Läs ej instruktionerna som står på kortbetalningsmaskinen utan gör som du alltid brukar göra, det vill säga vänd chipet åt fel håll. Använder du kontanter så kasta helst dessa direkt på bandet för att undvika all kontakt med det troligtvis pestsmittade objektet bakom kassan. Har du något skräp i dina händer, exempelvis ett gammalt snorpapper kan du lämna över det på samma gång.

♦ Innan du lämnar butiken: Gå igenom i ditt huvud att du inte glömt bort att klaga på något. Skulle det vara så att du kommer på en sak halvvägs hem. Vänd och gå tillbaka.

Har haren sin oskuld kvar?



nej.


!!!

har bara en sak att säga om dagen.

bajs.

Livslång kärlek

I går 5 månader.


Om 50 år hoppas jag på detta. Känns lika bra i hjärtat varje gång jag ser ett gammalt par gå hand i hand♥


Plats som plats

"Var sak på sin plats!" Det har jag fått höra i hela mitt liv. Men vad är det som säger att just den här knappens plats inte är i lådan med plastpåsar och dylikt!? Den kanske vill vara där.



Jävla platsrasister!


Marina & the Diamonds - Girls

Ibland bara förtjänar en låt ett eget inlägg. Älskar texten. Älskar musiken. Älskar igenkänningsfaktorn framför allt. Lyssna. Och njut♥



Look like a girl but I think like like a guy
Not ladylike to behave like a slime
Easy to be sleazy when you've got a filthy mind
You stick to your yogurts
I'll stick to my apple pie

Girls are not meant to fight dirty
Never look a day past thirty
Not gonna bend over and curtsey for you

Is there any possibility
You'll quit gossiping about me
To hide your insecurities
All you say is "blah, blah"

Girls they never befriend me
Because I fall asleep when they speak
Of all the calories they eat
All they say is "na na na na na" (na na na na na)
All they say is "na na na na na" (na na na na na)

Girls, oh girls, wag your tails to the beat
Of Girls Aloud, all the journos in heat
Write such good stories
Oh their mothers must be proud
Making money of your insecurity and doubt

Girls are not meant to fight dirty
Never look a day past thirty
Not gonna bend over and curtsey for you

Is there any possibility
You'll quit gossiping about me
To hide your insecurities
All you say is "blah, blah"

Girls they never befriend me
Because I fall asleep when they speak
Of all the calories they eat
All they say is "na na na na na" (na na na na na)
All they say is "na na na na na" (na na na na na)

I feel I've been riding in a fast car
Burning dirty gas won't get you that far
I feel I've been riding up the wrong path
But I'm gonna make sure I get the last laugh

Is there any possibility
You'll quit gossiping about me
To hide your insecurities
All you say is "blah, blah"

Girls they never befriend me
Because I fall asleep when they speak
Of all the calories they eat
All they say is "na na na na na" (na na na na na)
All they say is "na na na na na" (na na na na na)

Girls, wag your tails to the beat (na na na na na)


Hare som hare

♥ fick en påskhare i helgen. Sitter nu och funderar på hur jag ska kunna ta en bit utan att det syns. Det är synd att den redan är ihålig. Annars hade jag kunnat gröpa ur den utan att det hade märkts. Ett annat alternativ är ju att äta upp chokladen men spara omslaget och stoppa in något annat. Kanske en riktig hare? Det vore väl mycket roligare än att få en med choklad i!? Och framförallt, tänk så överraskad han skulle bli. Påhittigare flickvän får man leta efter skulle han nog tänka och till och med glömma bort att jag ätit upp hans choklad.

Bara att ge sig ut och leta upp en hare då'rå...



Gurkigt

Alla har väl hört talas om vandrande pinnar. Men vad de flesta av er inte vet är att det även finns vandrande gurkor. Denna var påväg ut härmodagen när vi städade lägenheten. Det värsta var att den inte bara vandrade. Likt en skunk sprayade den även ner halva lägenheten när ♥ skulle trycka ner den i papperskorgen. Som tur var hade vi en halv minut på oss att städa upp efter den innan svärpäronen kom.



Gurkmacka någon?


Komplimanger

I går hade jag en riktig gulddag. Folk strödde komplimanger omkring sig och av någon underlig anledning så var många riktade just till mig. Det var att jag sålde bra, hade fina spiror (!?), fin tatuering och till och med en tjej som ville ta kort på min frisyr eftersom hon ville klippa sig likadant. [det är ju framför allt en komplimang till dig fina e. du är grym på att klippa].

Efter allt jag fick höra svävade jag aningen högre över marken vilket fick mig att återigen tänka på hur viktigt det är att ge komplimanger, och på hur dåliga många av oss generellt sätt är på att göra det. Så därför har jag bestämt mig för att jag idag ska försöka ge så många komplimanger som möjligt. Och det handlar inte om att tvinga fram saker eftersom vi ofta tänker snälla och fina saker om andra människor men sällan yttrar något♥


20 vs 30

Jaha, då var det dags igen då för ännu en tidig morgon. Klockan 05.59 slog jag upp ögonen och kunde inte somna om. Det börjar bli pensionärsvarning på mig. Och det gäller inte enbart de tidiga morgnarna.

Utgång 20 år: Blir full efter tre öl, men har ork att vara ute hela natten. Sista shoten intas strax innan stängning vid 3-snåret.
Utgång snart 30: Blir full efter tre öl, men ena ögat börjar falla igen redan efter första. Istället för att gå ut och slå klackarna i taket blir det hemgång innan midnatt.

Slumberparty 20 år: Dricker cider och äter mängder med godis och chips. Är uppe hela natten och skvallrar om kärlek. Somnar framåt morgontimmarna. Frukosten består av en bakispizza på eftermiddagen.
Slumberparty snart 30: Dricker vin och äter lagad middag. Skvallrar om kärlek men vinets påverkan gör att vi knoppar innan midnatt. Uppe med tuppen och äter stadig frukost där en och annan tår fälls när samtalet blir alltför rörande.

Vokabulär 20 år: Tonåren hänger kvar. På min tid betydde det "typ", "ba", "lixsom" etc. Nutidens tonåringar pratar ju rena grekiskan, och vad är egentligen emo? (cut cut?).
Vokabulär snart 30: "Jisses", "håhå jaja", och diverse stönande när man på grund av de begynnande stelheten har svårt att snabbt flyga upp när man suttit för länge i samma position.

Tankar 20 år: Vad ska jag göra med mitt liv? Ska jag åka till Kos eller Ibiza i sommar? Min rumpa är för stor. Jag kan åka och rensa fisk i Norge, jobba på en bar i London eller kanske backpacka i Australien!? Att åka på festival och tälta ska bli supermysigt. Hur många festivaler hinner jag med i sommar?
Tankar snart 30: Vad ska jag göra med mitt liv? Är det nu man ska börja använda antirynk-kräm? Min rumpa är ju helt okej för att vara snart 30. Ska jag börja pensionsspara? Kanske man ska sova i husvagn på festivalen? Eller ta in på hotell kanske?. Eller festival? Njaaaa...vi får se. Kanske någon stadsfest? Då kan man ju sova hemma till och med.

...nej här kan jag ju inte sitta. börjar få träsmak i baken. dessutom ska ju svärpäronen komma på besök om en timme. och vi ska åka på ikea. ikväll blir det nog en mysig hemmakväll. jag kanske ska baka bröd!? eller någon god kaka till kaffet. dags att rulla upp håret på spolar och ta fram rullatorn!


dagens


form: trött efter en natt med nattapan på besök, men förväntansfull inför kvällen då ♥ kommer hem efter en vecka på kurs.

aktiviteter: har bestigit tvättberget sedan klockan nio imorse. börjar äntligen nå toppen. ikväll planerar jag dock att bestiga andra berg. eller snarare att bli bestigen kanske... 

funderingar: 1. varför finns det ingen tvättstugetant i min nuvarande tvättstuga!?. 2. varför varar smaken på frukttuggummin bara i två skunder? 3. hur kunde jag bli full och bakis på bara tre öl?

mat: trist. tur att min kock snart kommer hem så att jag får i mig någon riktig mat.  


konstaterande: vårfloden är på god väg och har redan bildad en fin liten sjö på gatan.


outfit: rosa ränder och snett leende. underdelen? sa jag inte att jag håller på och tvättar!? det vore inte bra för mina kvällsplaner om jag outar vad jag har på mig.


Namnbetydelser

Lina betyder "kraftfull".
Lina betyder "liten palm" på arabiska.
Lina betyder "litet vackert vattenfall" på franska.

Jag gillar't. Specielllt palmen som just nu passar in väldigt bra då jag ser ut lite som en palm i skallen när jag vaknar på morgonen. Det enda som fattas är den gröna färgen. Det lilla vackra vattenfallet däremot ger mig enbart barnförbjudna associationer av någon underlig anledning.

♥Men vackrast är ändå Ester som betyder "stjärna". Det var min mormor det♥

Vad betyder ditt namn? Svaret hittar du här om du inte redan visste.

Jag samlar på ljus.

Små vita ljus. Bara stjärnor mellan träden.

Alltid har jag tänkt på er mina vänner när jag hör den raden. Ljusen mot det mörka.

En stjärna beskrev mig i går som varm. Och jag är nog varm mot de som betyder mycket i mitt liv. Slösar ljus på ljus. Men jag är inte den som är självklar mot alla jag möter. Kan nog uppfattas som kall. Med åren har jag lärt mig att samla på dem som betyder något, och ni finns där alltid i mitt hjärta♥ 


TGIT

Nu har jag helg. Det känns otroligt skönt efter att ha jobbat morgon hela veckan. Så nu ska jag fira genom att gå ut och dricka öl med en vän. Det var fanemej på tiden♥

Update: Såhär trevligt var det.


Ett inlägg

Bristen på inlägg med någon som helst substans gör sig påmind. Jag väljer att skylla det på mina tidiga morgnar. Om det nu inte hade varit så att jag var dum innan så hade jag sannerligen blivit det nu. Hjärnan fungerar inte som den ska och alla kreativa tankar är som bortblåsta. Jag gissar på att min hjärna kommer att halveras inom en snar framtid om jag måste fortsätta med dessa inhumana tider.

Hur som helst. Har man inget i hjärnan så kan man ju alltid ha något på. I går gjorde jag blonda slingor. Är sådär halvnöjd. Tycker det blev lite väl ljust, och lite åt det gula hållet. Men vafasen, det är ju snart påsk och någon ska väl axla rollen som påskkyckling.



Klockan 03.40 "imorse".


Mina vårskor

Jag älskar skor.
Jag älskar mina gamla rosa converse.
Jag älskar dock inte att de knappt ser rosa ut längre.
Jag älskar inte heller att de börjar slitas sönder.




Därför kommer jag i vår att strutta omkring i dessa.


Bild: Nelly

ps. Om du blir medlem på "Nelly.com" på Facebook får du 100:- rabatt på ett köp över 500:-.


Födelsedag

Grattis mitt ♥ på födelsedagen. Älskar dig över allt annat.


Coolaste reklamkampanjen



Pressbyrån byter tillfälligt namn som en del i en reklamkampanj för mellanmål. Andra namn kommer att vara bland annat ostsmörgåsbyrån och kanelbullebyrån.


Chockfloden

Så kom det vi alla väntat på. Våren snackis - Vårfloden.



" Men nu med all snö!? Var ska den ta vääägen?"

Jaa du. Låt mig tänka här.

alternativ 1. den får vingar och flyger sin kos.
alternativ 2. den tar nattåget till Norrland.
alternativ 3. den bildar en jättevåg som sköljer över landet och tar med sig både det ena och det andra, bland annat Skåne.

Ni som tror på alternativ 3 kan gå med i min och vargens facebookgrupp "Vi som hoppas att vårfloden tar med sig Skåne i år"♥

[Å hips vips så kunn dansken sko se]


klippetti klipp

Min fina vän e är grym på att klippa. Så idag är mitt hår mycket kortare än i går, eller rättare sagt såhär kort hår har jag inte haft sedan den där traumatiska "robynfrisyren" för 16 år sedan. Då grät jag och önskade mig en peruk i julklapp. Nu är jag jättenöjd. Tack vännen!



Direkt efter klippet och ett par glas vin. Därav suddigheten.



Idag. Självtorkat och lite uppkrullat i nacken.



Funkar ganska bra utan styling vilket passar mig som inte tycker om att fixa med håret så mycket.

Nästa steg blir en massa jätteljusa slingor vilka jag ska försöka fixa i veckan.


# 2 - Your guide to Norway

 

In our grannland Norway, or actually we can call it the western hemisphere of Sweden, they are a little bit different. First the schizofrenia is so widely spread that they need two röda gubbar to stop traffic accidents from killing all the inhabitants.



Another important traffic rule is that you are not allowed to run over cars with your moped.



The gang culture is almost like in the USA, but here they try to control it with special parts of the street that only the gangmembers can walk on. Anything to stop the slagsmål.



If you think Sweden sucks with everything state controlled, like for example the systembolaget, it's nothing compared to Norway. Here the state even has monopoly over the samlag.



Norway contains of almost nothing but forest. Here I visit a typical norwegian home.



The roof looks nothing like waterproof



The people are really religious so for the Saviour they built a nicer house.



The best thing about Norway is their Queen, although she looks slightly stiff.



Happy traveling!

Jag är en riktig Pitta!

Ägnade morgonen åt att göra ett spännande test som visar vilken ayuruvedisk kroppstyp jag är. Testet visade lite blandad kompott men var övervägande Pitta.


Exempel på karaktäristiska egenskaper för pitta kroppstyp:
  • Medium kroppsbyggnad.
  • Företagsam, gillar utmaningar, målinriktad, passionerad.
  • Skarpt intellekt, fokuserad.
  • Stark hunger och matsmältning.
  • Ljus, känslig hy, blont eller rött hår.
  • Ogillar alltför varmt väder.
  • God talare, karismatisk.

Pitta-personer är ofta intensiva och t o m frenetiska i sin läggning. Det är den inneboende värmen i pitta-doshan som ger dess brinnande energi och intensitet. De är ofta mycket bestämda, vet vad de vill, och kan vara mycket viljestarka, envisa och dominerande. Ofta är de tidsmedvetna och ogillar att slösa bort sin tid. Pitta-personer har bestämda åsikter om det mesta och gillar att argumentera. De är ofta utpräglade ordningsmänniskor med sinne för organisation och ledarskap. De är ofta målmedvetna och effektiva i sitt handlande. S k "arbetsnarkomaner" har ofta pitta-konstitution En person med balanserad pitta-konstitution har en varm personlighet, är känslig, omtänksam, intelligent och vetgirig. En pittakonstitution innebär i regel ett mycket vaket och målinriktat intellekt.

Pitta i obalans innebär ett överskott på värme vilket ger ett hett humör och heta symtom. Personer med pitta-obalans kan vara lite burdusa och upplevas kritiska. De kan lätt få hudproblem och har ofta anlag för inflammationer. Svidande eller brännande sensationer i magen, halsen, ögonen, på huden etc är tecken på pitta-obalans. Omättlig hunger och törst är också typiska för pitta-obalanser.



För er som vill läsa mer om ayurveda så finns det bra information här.


BIG no no!

♥ har begått sitt första stora misstag. Man äter inte upp det sista av yoghurten utan att köpa ny ostraffat!

Förslag på lämpliga straff mottages tacksamt!

The Garden Collection

Är helt plötsligt jättestressad, men vill bara berätta att delar av h&m's "The Garden Collection" nu finns på deras webshop. Det är kläder i återvunna och ekologiska material♥


Bild: H&M


hetsporren

♥ frågade mig i går om jag var en hetsporre. Min bild av en hetsporre är någon som skriker och är arg, och jag skriker sällan. Men om man ser på en hetsporre som någon som snabbt blir arg och snabbt blir på bra humör sen igen så stämmer det in ganska bra på mig. Det är ju så förbaskat tråkigt att vara arg.

Något som jag däremot återhämtar mig långsammare från är besvikelser. Taggen från en sådan hamnar mycket djupare i hjärtat. Just nu är jag påväg att komma över en sak som tog ganska hårt när jag fick veta det. Det känns skönt att snart slippa ägna det mer energi.

Är du långsint?


Min sko på din sko?!

En sak stör mig lite. Jag drömmer om någon jag inte borde. Någon som är svart och hård. Någon som är snygg och skön. Någon som är ganska billig. Någon som skulle ge mig snabb tillfredställelse.

Men jag har ju lovat mig själv att inte falla för fler frestelser...




Bloggtips mottages!

När jag jobbar långa dagar hinner jag inte blogga så mycket. Däremot hinner jag läsa en hel del bloggar på bussen. Problemet är bara att på sista tiden så har flera av mina favoritbloggare tenderat att uppdatera väldigt dåligt. Det är till och med så tråkigt att en har drabbats av ett tillfälligt avbrott.

♥Därför kära vänner så behöver jag tips på fler bloggar att läsa. Har du ingen blogg så tycker jag att det är dags att du startar en nu. Om inte för din egen skull så för min. Tänk så tråkiga mina bussresor kommer att vara annars.


#1 - Saker som gör mig glad

När jag och ♥ träffades hade han en t-shirt på sig med lego-loggan. I julklapp fick jag detta halsband. Det gör mig lika glad varje gång jag har det på mig och väldigt sugen på att bygga lego.


Februari på mitt sätt



En av årets kallaste månader spenderade jag på detta sätt.

Månadens pryl: Min I-phone♥
Månades dryck: Förbjuden öl. På kryssning med bästa e.
Månadens mat: Semlor. Fler än någonsin tidigare.
Månadens form: FET. Som sagt, fetisdagen varade månaden ut + att jag blev sjuk två gånger.
Månadens träning: Sparsam. Förutom i-phoneträningen.
Månadens röd: Min fiiiiina jacka, och min ansiktsfärg när jag gör armhävningar.
Månandens låt: "Bulletproof"- La Roux.  
Månadens värsta: Isbjörn tar till drastiska metoder för att läka sitt brustna hjärta.
Månadens bästa: all snö.
Månadens kön: "Grillad fläskfitta".
Månadens citat: "Mannen är ju trots allt inte bara en enda stor penis!"
Månadens trend: Glasögon. Snart köper jag ett par riktiga pilotbågar.
Månadens funderingar: Mest tunga. Gällade jobb, framtid, pengar, besvikelser, grisgäddor och annat otyg.


Grisgiltighet

Det händer varje månad. Likväl är det svårt att hantera varje gång. Smärta kan jag ta. Det värsta är nedstämdheten som kommer innan, och likgiltigheten.

- Ska jag ta en promenad i solen kanske?
- Njaaaaaaaa

- Ska jag gå och träna?
- Njaaaaaaaa

- Ska jag försöka träffa kära vänner?
- Njaaaaaa

- Ska jag boka tatueringstid?
- Njaaaaaa

- Ska jag läsa en bra bok?
- Njaaaaaa

- Ska jag baka något gott?
- Njaaaaa

Så jag bara sitter här i soffan och stirrar rakt ut. Får inget gjort. Ska något bli av måste jag verkligen tvinga mig själv. Det suger. Lika hårt varje gång.


Note to self

Byt aldrig hudkräm. Om du inte vill att ditt släta ansikte snabbt ska förvandlas till ett pizzaface förstås.


Jag säger r.ö.d.

Jag har kommit på en sak. Jag skulle aldrig kunna bli alkoholist. Åtminstone skulle jag inte kunna bli det i smyg. Anledningen till detta påstående är att jag redan har en alkisnäsa. Eller åtminstone en begynnande sådan. Det stavas ytliga blodkärl vilket gör att jag när jag dricker alkohol eller är trött och mosig får en näsa som bara är snäppet från Rudolfs i rödfärg. Om ni tänker er ett gäng alkoholister så skulle jag allstå bli den med den överdimensionerade blodsprängda potatisnäsan och inte den snygga morgonrocksklädda hemmafrun som konstant suger på baginboxtappen. Eller okej, jag kanske skulle ha en morgonrock på mig och vara hemmafru, men näsan skulle likväl vara där. Röd. Stor. Blodsprängd.


Ibland bara måste man...


Colting!

♥ - Det är en kille som är asbra på triathlon. Jonas "....." [ett ord jag inte riktigt hör] heter han!
Jag - Va? Jonas Coldplay?

♥ - Nej "....."!
Jag - Goldtrain?


♥- Neeeej "....."!
Jag - Coldpain?

♥ - "....."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag - Cocaine?
     - Polechain
     - Nogain?

....Dickhead?

Nähä...inte det heller nej.

www.waxinmyears.com

Hyllning till snön

Många klagar...




...jag älskar den!



Längtar hit.


Gårdagens katastroftankar




När jag gick förbi konserthuset hörde jag en massa konstiga ljud och var helt säker på att en plåtplatta skulle ramla ner och klyva min kropp på mitten genom huvudet. Sedan upptäckte jag att det var flaggor som smattrade i vinden.



Minuten senare såg jag denna skylt och var helt säker på att en stor istapp skulle falla ner och genomborra mitt huvud. 



Som om inte det vore nog så mötte jag det som är min största skäck näst efter slamsugarbilen. En traktor. Liten i och för sig, men det läskiga var att den stod och brummade utan någon människa i den. Vem vet!? Den skulle lätt kunna få frispel och börja köra av sig själv rakt in i mig.
 


Ping-pong

Har nyss kommit hem från en ytterst oväntad aktivitet för att vara en torsdagkväll. Pingis.

Som ni säkert kan tänka er var jag en riktig killing machine. Takterna från mellanstadiets pingistävling "bästa 4:an" satt helt klart kvar.


En sak som alla vi som spelade verkade ha gemensamt var att man i princip alltid spelade pingis under uppväxten. Jag kommer ihåg att många timmar spenderades i grannens lada och på fritidsgården.

♥Spelade du mycket pingis när du var yngre?


dagens...

...fot: rosa converse i snö. trogna vänner sedan länge.



...craving: fred. från Efva Attling.



...skämt: kalleankabladet. som vanligt.

 

...önskan: ett tornhus. fast ett vitt. vid havet.



...shopping: gratis. bonuscheckar från H&M is the shit.



...doft: "chance - eau tendre" från chanel. som sagt. gratis är gott.






Freudianskt nagellack

Var som sagt var på kurs i går. Då fick jag veta att den här nagellacksfärgen har orsakat en väldig uppståndelse. Folk ringer som galna och vill lägga undan den, och den är redan slutsåld på var och varannat ställe.

Jag förstår verkligen hur något så litet kan orsaka sådan uppståndelse. Det blir lätt så med "små saker".



Lacket kommer i alla fall från Chanel. Färgen heter "Particulière", nr 505, och är riktigt snygg även om det inte syns så bra på den kassa bildkvaliteten.


Lång dag

Idag spenderade jag 13 timmar på jobbet. Först jobb mellan 4-13, sen kurs till klockan 17. Med andra ord är jag rätt mör just nu. Å andra sidan var det en ganska kul dag, speciellt med tanke på att jag hade två nästan fulla kassar med goodies med mig hem.

Men det berättar jag om en annan dag. Nu ska jag somna framför tvn.

Pöss!



Toalett på jobbet+Kassar+Jag+Iphone = "Kass" bild.


Inte min kopp te

Finns det någonting jag verkligen ogillar när det gäller hushållssysslor så är det att byta sängkläder.


Men nu är det gjort och jag kommer förhoppningsvis att sova som en gud i natt.

Vad är det värsta du vet att göra i hushållssyssleväg?

Dagens citat

Ellen Degeneres: " I think it's very important to play. People stop playing when they grow up."

Fatta hur tråkiga vi blir folks när vi blir vuxna. Så mars ut med er nu, lek bollen i burken, gör ett par tre snökukar på grannens bakgård, eller sluta åtminstone vara så sjukt stiffa. Det är INTE moget att "vara mogen".


snowboard

I år kunde man för första gången på alldeles för många år hitta mig i snowboardbacken. Jag gjorde precis som alla snowboardåkare alltid har gjort.

satt.



tog mig en närmare titt på alla fina träd i offpisten.




hade nästan glömt hur kul det är att krypa omkring i djup lössnö med en bräda på fötterna.

♥en bubblare är att jag numera bär hjälm. när jag var fjorton bar jag inte ens vinterjacka i backen. än mindre en hjälm. enda problemet var att jag lyckades få tag på en relik från 60-talet som vägrade sitta som den skulle på skallen. det gjorde dock inget eftersom jag blev grymt snygg i den. alla undrade vem fashonistan i backen var. 


En dag i soffan



1. snor. behövs ingen ytterligare förklaring. snart kan jag sy ett lapptäcke av alla snytpapper.
2. tränar på snällminen för att få ♥ att passa upp mig
3. äter kladdkaka. hembakt. inga tillsatser.
4. sover. [ps. bilden är fake. jag bara låtsas sova för konstens skull]
5. funderar på vart mina läppar har tagit vägen. kvar finns bara ett torrt ihopskrumpnat hål.
6. läser ett väldigt spännade reportage om kronprinsessans tidigare pojkvänner.


My Avatar

 

Valde den manliga karaktären eftersom jag blev sjukt ful som kvinna. I alla lägen: Det viktigaste är att vara snygg.


Ja me...och du me!

♥ - Jag vill bli frisk
Jag - Jag med!

♥- Jag vill ha kladdkaka
Jag - Jag med!

♥ - Jag att det ska vara sommar
Jag- Jag med!

♥- Jag vill åka och bada!
Jag - Jag med!

♥ - Jag vill bada på fyrishov!
Jag - Jag med!

♥- Jag vill bada i stringbikini
Jag - Jag m.....näe....vaffan!!


Verkar som att jag träffat på en sneaky one....


Slopa hela skiten!

Jag tyckte för ett snabbt ögonblick att det stod: "Satsa aldrig mer på infrastruktur".


Det kändes rätt logiskt efter en vinter då allt ändå gått åt helvete!

1:a mars för 4.e gången

Idag är det 1:a mars. Hur firar man det på bästa sätt? Jo med alla gamla inlägg jag har skrivit just detta datum genom åren.

Håll till godo.



2007 - Tupplur

136521-783

Jag tog en liten tupplur i förhoppning om att någon av dessa saker skulle inträffa:

1: Kunskapsinhämtningen går lika bra som i natt vilket betyder att jag är färdigpluggad när jag vaknar.

2: Jag vaknar upp och allt är bara en ond dröm, det vill säga ingen tenta i morgon.

3: Ett paket ballerinakex med apelsinchoklad ligger på bordet vilket gör att plugget resten av dagen går som en dans.

Detta hände: Jag vaknade upp, tröttare än förut. Tittade mig i spegeln och konstaterade att apan varit framme igen ( ni vet han som slänger omkring en när man sover). Insåg att varken alternativ 1, 2 eller 3 hade inträffat, och att det dessutom inte gick att logga in på blogg.se.

Nej, återigen dags att bita i det sura äppet antar jag. Här blir det ju inga barn gjorda.

ps. Jag lovar att skriva om något roligare än om tentaplugg inom en snart framtid...


2008 - Bloggbubblan spricker


Nyfiken som jag är googlade jag nyss på mitt bloggnamn. Inte visste jag att jag fanns med i en metroartikel för över ett år sedan som handlade om vad bloggare skriver om Carolina Gynnings silikonborttagning.

"Liten Frö" mest av allt är förundrad: Vad ska man ha dem till? Operera in dem i sig själv? Sätta upp på väggen? Stoppa det nya kuddfodralet med? Ny airbag till bilen?"

Har insett att jag lever i en bloggbubbla där jag inte förstår att det faktist är fler människor än de som skriver kommentarer som läser mig blogg.

2009 - She's got the look

Jag känner att jag har undanhållit det från er länge nog nu. Så here it is folks. Mitt bästa jag.



Det viktigaste är ju trots allt att vara snygg!



Känner att jag har levererat många sanningar genom åren!

The sick house!

The sjukstugan continues här hemma. Vid det här laget börjar det likna en amerikansk såpopera. Lika tråkig och innehållslös. Eller förlåt. En sak innehåller den väldigt mycket av. Och det är tyvärr inte att jag har börjat prata med mig själv titt som sätt med en drömmande, alternativt mordisk blick utan något så osexigt som snor. Snoret tar aldrig slut och som vanligt börjar jag fundera på om det inte är så att kletet på pappret egentligen är hjärnsubstans. Med tanke på den låga aktivitetsnivån både fysiskt och psykiskt skulle det inte förvåna mig om min hjärna har krymt till hälften. Minst.

Idag har jag dock gjort en kraftansträngning och sprutat på mig lite parfym och kletat på lite "bronze gel" i ansiktet. Skillnad är enorm I tell you.


RSS 2.0