Jojjomensan! Ja ä grym på att ta kort ja. ...

img_6807 (MMS)

Jojjomensan! Ja ä grym på att ta kort ja. Om nån vill ha hjälp med att fota exempelvis dagens outfit ställer jag gärna upp. Vi kan kanske kalla den dagen "fit" eller nåt.


Historien om ett par skor

Letade över hela centrum. Inga 38:or så långt mitt öga kunde nå. Dagen efter på Gränby Centrum. "- Javisst har vi ett par i storlek 38, vänta så ska jag hämta dem åt dig". En halv minut senare. "Alltså jag hittar bara en sko, den andra måste stå någonstans i butiken". En genomletad butik senare. Ingen sko.

Två dagar senare i den kungliga hufvudstaden. Nu ska här idkas skojakt. Går in i butiken. Lokaliserar snabbt ett par 38:or. När jag ska betala så hör jag. "Vilken tur du hade, det här var sista paret".

Puh!


Äntligen! I år slipper vi alla gamla gubba...

img_6807 (MMS)

Äntligen! I år slipper vi alla gamla gubbar som ska snacka om att dom "minns vintern 1867 som var den kallaste dom någonsin varit med om".


höstpromenad
hårfunderingar

För första gången på länge saknar jag mitt långa hår. Och jag saknar lugg. Fast jag trivs egentligen hur bra som helst med håret kortare, och lugg är mest bara jobbigt. Speciellt på vintern då den hela tiden pajjas av mössan. Det enda jag verkligen misstrivs med just nu är den dassiga färgen, men den ska bort på torsdag. Tjock och konstig ska återigen bli BLOND tjock och konstig.


att ta tjuren vid hornen

ja göre ba. ja drar till gymmet.

nu.

Jag vill ha mer twittrar att följa. Om ni ...

img_1604 (MMS)

Jag vill ha mer twittrar att följa. Om ni inte ger mig det blir jag såhär sur!


nej nu!

Nej nu börjar jag känna mig less på henna uppkopplade livet.

Va ska ni veta allt om mitt liv för??

Jag ska tamejtusan lägga ner allt vad blogg, twitter och facebook heter.

Föresten! Visste ni att jag jobbat idag!? Sen efter det så kom jag hem, och läste lite i en bok. Sen blev jag uttråkad och stack till Indiska och köpte en fin blus. Nu sitter jag i soffan och äter godis och ska snart skriva en liten rad på twitter. Just ja, till middag gjorde jag wok med räkor och musslor.

suk

Är förkyld.

Har sovit halv dagen men nu när jag vaknade känner jag mig i stort behov av en kuckelimuckblandning. Det jag behöver är:

polkagrischoklad.
mums-mums.
muffins med citroncreme.
nybakta bountymuffins.
choklad med ingefära och citron.
marängswiss.
kladdkaka.
bulldeg.

Ja. Det var väl typ det. Ska vara ett grymt bra sätt att bli frisk har jag hört.

stay up!

Det märks att vintern kommer närmare. Mina ben är nämligen torra som fnöske och det brukar vara ett säkert vintertecken när benen börjar fjälla. Det bästa är när man tar av sig ett par tunnstrumpor och det kommer ett moln av torr hud. Sexigheten på ett par stay-ups skulle eventuellt kunna mattas av lite av en sådan företeelse. "Vänta lite älskling jag ska bara ta fram dammsugaren och suga upp lite död hud".

På tal om stay-ups. Något av det roligaste jag har varit med om var när min polare skulle gå och kissa iförd ett par sådana. Hon tänkte, med en något sluddrig hjärna, att "vad bra, då slipper jag dra ner något när jag sätter mig på toaletten". Problemet var bara att hon hade ett par trosor på sig.

Ja, ni kan ju förstå hur det slutade utan att jag behöver förklara vidare.

g.l.a.d

något har hänt. jag känner mig sådär innerligt glad igen. ända in i själen.

det var längesedan.
tweet

Finns nu även på twitter @linalajnen

en inkluderande uppfattning om svenskhet

Förbannad? Ja!

Förvånad? Nej!


Hörde en tjej uttrycka att hon aldrig någonsin hade kunnat tro att vi i Sverige skulle kunna rösta fram ett främlingsfientligt parti. ”Vi som alltid stått emot och varit antirasistiska”. I den synen tror jag tyvärr en stor del av problemet ligger. Att man i Sverige är för duktig att klappa sig själv på axeln och tycka gott om sig själv medan man blundar både för en historia fylld av rasism och för den rasistiska diskurs som jag menar florerar i hela vårt samhälle.

Är det underligt att ett populistiskt parti som vill skapa ett Sverige fritt från muslimer får spelrum när vi under årtionden har matats med en ensidig negativ bild av muslimer i media!?  Är det konstigt att dessa idéer får starkt fäste i det kollektiva medvetandet när det till och med i skolböcker skapas en ”vi och dem” känsla gentemot allt främmande. Vi står förvånade och undrar hur detta kunde ske när vi hade kunnat förhindra det om vi bara för en sekund hade öppnat ögonen under åren som passerat. För jag tvivlar inte på att det finns gott om godhet i Sverige. Jag tvivlar inte på att människor, så som Aftonbladets kampanj uttrycker sig, ”gillar olika”. Men vi har tillsammans ett ansvar att förebygga och förhindra de fördomar som sprids.

Det handlar om att vara kritisk till det man läser i tidningar och ser på tv. Det handlar om att vara kritisk mot kunskap som anses vara självklar. Det handlar om att försöka se helheter istället för fragment som inte ger en representativ bild av verkligheten. Och ytterst handlar det om medmänsklighet. Sverigedemokraterna vill stänga dörrar och bevara Sverige svenskt. Jag tror på öppna dörrar och en utvidgning av svenskheten, och jag tror att vi kan åstadkomma detta genom att i hela vårt samhälle göra fler röster hörda som utmanar och förändrar stereotypa uppfattningar om vad det egentligen innefattar att ”vara svensk”. Och om jag får som jag vill, att svenskheten ska inkludera såväl Muhammed, som Irina, som Svennebanan så ser jag gärna att Jimmi Åkesson och hans hejdukar fortsätter med sina försök att bevara Sverige svenskt.


Bounty cupcakes

Om jag hade haft en fungerande ugn. Hade jag bakat dessa idag!


en svensk tiger?

en stor del av mitt liv har jag ägnat åt mångfaldsfrågor. det finns inget som gör mig lika upprörd som rasism. känslorna efter valet är lika delar sorgsna som fyllda av kampvilja.

något måste göras. och det måste göras nu. om inte mångfaldsarbetet och det antirasistiska arbetet tar fart snabbt finns risken att vi går en dyster framtid till mötes. som jag ser det har vi nu fyra år på oss att få bort de oönskade elementen från riksdagen men då krävs det att vi verkligen arbetar tillsammans och gör något konkret.

jag önskar så att jag hade varit där jag verkligen vill vara men även som privatperson kan man göra mycket. sprid dina åsikter på nätet. till dina medmänniskor. se till att det pratas om i skolor och på arbetsplatser. se till att alla förstår att vi inte accepterar rasism. och att vi absolut inte tänker låta klimatet kring invandringsfrågor i vårat land styras av nynazister i förändrad skepnad. visst de sitter i riksdagen men den verkliga faran inträffar när de övriga partierna börjar påverkas och ändra sin politik efter SD's pipa. precis som det skett i Danmark. något av det mest korkade jag har hört var när en ledamot från det danska partiet "Venstre" uttyckte att de har varit tvugna att ändra sin invandringspolitik eftersom man annars "befarar att förlora väljare till Dansk Folkeparti". men så bra. du blir själv främlingsfientlig för att inte förlora väljare till ett främlingsfientligt parti. vem har då vunnit?

avslutar det här något röriga inlägget med det jag skrev på Facebook direkt efter valresultatet. men var så säkra på att det kommer mera. (funderar på att eventuellt starta en helt ny blogg ägnad åt detta)

"Det är inte rasisten i bomberjacka som heilar vid Karl XII's staty som är farligast. Det är rasisten i kostym med välsmort munläder. Som gör rasism till något rumsrent som är ok att välja. Men farligast av allt är din och min tystnad. Det är dags att göra alla anti-rasistiska röster hörda. För när vi väl gör det kommer SD's små muspip att försvinna i lejonets vrål. En svensk tiger inte längre! Gör du?"


idag känner jag bara en sak

sorg

kärlekens färg

nu har jag tagit på mig lite kärlek och går och röstar. röstar med kärlek i åtanke. kärlek till mina medmänniskor.


vad man får...

en helt vanlig konversation en helt vanlig lördagsmorgon.

jag: - Blev inte din mamma ledsen när hon födde ut en bajskorv istället för en bäbis?
♥: - Nej, hon blev glad.
jag: - Jaha? Ja iofs...man brukar väl säga att alla får är välkommna i vår herres hage. Även dom bajsbruna!

stress

inte för att klaga. eller jo. det är ju precis vad jag tänker göra.

det här jobbet är det mest stressiga jag varit med om i hela mitt liv. tusen armar som sliter i en hela tiden. tusen saker som ska hinnas med på för lite tid. som tur är blir det bättre om en vecka och när allt nytt har lagt sig. och det är tur. för just nu får jag nästan synbortfall av spänningen i axlar och nacke.


schneigel

När jag gick på en promenad i morse kom det på ett ställe en stark lukt av färsk fisk. Eftersom vi befinner oss några mil för långt från havet för att lukten skulle ha kunnat leta sig fram började jag fundera på vart den kom i från. Med blicken på marken behövde jag inte fundera länge innan jag insåg att marken i princip var översvämmad av sniglar. Ett litet steg till höger så - krasch. Ja, ni förstår. De små rackarna kommer ju gärna fram när det regnar.

Ni som följt min blogg ett tag vet exakt hur det ligger till gällande mina känslor för sniglar. Jag säger såhär ja. Snart börjar snigeldropparsässongen så om du känner en stark lukt av färsk fisk. Kolla för guds skull inte uppåt. Då kanske snigeln landar på ditt öga. Och en snigel på ögat vill du väl ändå inte ha?


hitta lugn

I och med allt nytt på jobbet har jag en känsla av stress i kroppen. Känner igen den så väl. Kommer alltid när det är mycket nytt som ska in i skallen. Ska försöka tänka mig lugn. Tänka på den här stunden. Den var fin.När jag kom hem från jobbet i natt låg lit...

img_1612 (MMS)

När jag kom hem från jobbet i natt låg lite fred och kärlek på köksbordet och väntade. Tack min fina fina vän. Du lyckas alltid pricka rätt. Saknar dig! <3


whoremoner

Förbannar min dumhet. Jag som inte ätit hormoner på sex år fick för mig att skjuta upp mensen under min semester. Med hormoner.

Om vi säger såhär. När jag slutade med p-piller fick jag en känsla av att jag blev mig själv igen. Jag hade under sju års tid gått omkring och känt mig konstig men inte reflekterat över varför. Det var ingen på ungdomsmottagningen som sa att något sådant kunde hända, att man kunde bli personlighetsförändrad. De bara undrade om det fanns högt blodtryck i släkten. Blir förbannad över hur lättvindigt man skriver ut preparat som mixtrar med kroppen till unga tjejer bara för att det inte "finns några andra bra alternativ". Och det handlar inte om att prova olika typer av piller för att få fram något som "passar just dig". Tro mig, jag gjorde precis det, men till syvende sist är det ju ändå hormoner du tillför. Vet inte hur många kvinnor jag har pratat med under de senaste åren som upplevt precis det jag har. Att sexlusten minskat, eller försvunnit. Och vilken nytta gör ett preventivmedel om man ändå inte vill ha sex? Att humöret blivit så dåligt att man går omkring med ständig "pms". Att man blir så nedstämd att man tror att man är psykiskt sjuk eller bara är likgiltig inför det mesta. Att man tillslut inte känner igen sig själv.

Det mest skrämmande är att jag började äta dessa piller under mina tonår. Under den period som jag skulle bygga upp min egen person. När jag sju år senare slutade med dem och började känna mig som mig själv igen kom många tankar om hur mitt liv hade kunnat se ut utan pillren. Hade jag gjort andra val? Hade den person jag blivit varit någon annan?

Jag som bestämt mig för att aldrig mer äta något som får mig att bli en sämre version av mig själv fick en del av min semester förstörd eftersom jag inte kollade upp vad det egentligen var jag stoppade i mig. Klart det var hormoner. Vad annars?

Tänk på vad ni stoppar i er! Tänk på vad ni gör med era stackars kroppar? Kanske ni tillhör dem som anser att p-piller fungerar just nu för er, men vem vet egentligen vilka biverkningar som kan komma i framtiden!?

Jag börjar precis återhämta mig efter den här sviten. Men aldrig mer...


dagboken 13/9-10

Har jobbat tre dagar nu på min nya tjänst och det känns väldigt bra även om det även är stressigt då en kollega till mig har semester vilket innebär att jag måste göra alla hans arbetsuppgifter + mina egna. Längtar till den 25:e september då han kommer tillbaka.  Som tur är jobbar jag med ett skift som är riktigt riktigt bra så jag ser verkligen fram emot vad vi kommer att kunna åstadkomma den här hösten.

Måste dock lära mig något sätt att slappna av eftersom jag varje dag får världens spänningshuvudvärk som kommer från axlar och rygg. Dessutom är det mer än hög tid att komma igång på allvar med träningen. Som det ser ut nu mår jag dåligt i både kropp och själ. Sprang/gick dock en ganska lång runda i går. Det kändes bra.

Nu ska jag äta frukost och ladda lite inför min första stängning på jobbet. Gillar verkligen inte kvällspass men å andra sidan är det ju då pengarna trillar in.

Hoppas ni får en fin dag allihopa♥


Livet har vänt. Nu är det riktigt fett igen!

img_1603 (MMS)

Livet har vänt. Nu är det riktigt fett igen!


svenne banan

fick plötsligt ett sånt väldigt fruktsug...


fina finnar finns inte!

idag är det lite bättre. att jobba gör att jag inte hinner tänka. och tänka är dåligt. något mer ytligt som suger riktigt hårt just nu är dock att jag har en finne på varje kind. hallå kind??? där har jag aldrig tidigare i mitt liv haft en enda liten finne. inte mitt på den i alla fall. så därför tänker jag såhär. om kroppen ska börja bete sig som en tonåring nu när den är 30 år fyllda kan jag gärna ta lite cellulitfria lår och platt mage också. det är väl det minsta jag borde få på köpet!?

hör du det kroppen!!!!


Vilken filofax ska jag köpa? Har fetaste b...

img_1598 (MMS)

Vilken filofax ska jag köpa? Har fetaste beslutsångesten.


... del 2

vana tag med mascaraborsten. sällan en dag utan. ser mina ögon i spegeln jag håller i handen. de ger mig inga svar.

tänker att jag borde träffa någon. passa på när jag är ledig. nästa tanke är att jag inte orkar. borde träna. känner mig tjockare än någonsin. trötta axlar.

ögonen tåras men jag orkar inte gråta. måste göra något av den här dagen. längtar hem. längtar till naturen. längtar bort.

mitt hus vid havet. trädgård. att få kratta löv. skulle det göra mig lycklig? ett ombonat hem med utymme. gamla saker blandat med nya. kommer det någonsin att bli mitt?

fjällen. ibland längtar jag så att det gör ont i själen. men jag tar mig aldrig dit.

varför fastnar jag alltid?

...

nedstämd.

vet inte vart skiten kommer från men känslan är som alltid. meningslöshet.

under de senaste dagarna har jag nog tänkt på de flesta bekanta och obekanta och avundats deras liv. allas är lite bättre än mitt.

det värsta är känslan att jag inte borde känna såhär. att jag har så mycket. men hur tar man bort en känsla?

hur?

jag är tillbaka

RSS 2.0