Loppisfynd hör sommaren till.

img_1430 (MMS)

Loppisfynd hör sommaren till.


Här. Långt från Internet och mobiltelefone...

img_1426 (MMS)

Här. Långt från Internet och mobiltelefoner har jag befunnit mig en tid. Underbart. Och avkopplande. Nu. Umeå.


Det var först när jag kom till jobbet som ...

img_1412 (MMS)

Det var först när jag kom till jobbet som jag upptäckte att byxorna krympt en decimeter. Tur att det är modernt med high water, och att jag med nöd och näppe fick dem över röven. Annars hade jag blivit Arlandas egen version av kejsarens nya kläder....


Hårfager - det är jag och Dee Snider!

img_1406 (MMS)

Hårfager - det är jag och Dee Snider!


Just nu utanför en bajamaja på Rockweekend...

img_1395 (MMS)

Just nu utanför en bajamaja på Rockweekend i Söderhamn!


Håller på och snickrar på ett par festival...

img_1373 (MMS)

Håller på och snickrar på ett par festivalskor!


Allt är packat. Allt är handlat. Nu drar v...

img_1348 (MMS)

Allt är packat. Allt är handlat. Nu drar vi mot.........HULTSFRED!


Sitter på tåget till Stockholm. En kille i...

img_1345 (MMS)

Sitter på tåget till Stockholm. En kille i fjortisåldern envisas med att skratta hela tiden och hans skratt låter exakt samma hela tiden; "ehjahaha". Alltså det är helt okej för min del att du provar att skratta lite olika! Exempelvis "hihi", eller varför inte "höhöhö"!?


...lite för mycket...

Den senaste tiden:

ont i axlarna: check!
sjukskriven: check!
ont i käken: check!
ont i ryggen: check!
parkeringsböter: check!
borttappat gymkort: check!
stress på jobbet: check!
bästa chefen slutar: check!
tjafs: check!

Idag:

bilen stulen: check!

Min stressnivå har med andra ord varit ganska hög den senaste tiden. Nu ska jag dock lugna ner den med camping öl och hårdrock en vecka. Ikväll är det ungefär såhär jag kommer att se ut.


Ta't lugnt!

Snälla kunder, lyssna på Linda Hammar. Hon säger; "Stressa inte! Man ska inte stressa, då kan man dö på kuppen!"

Om mindre än en och en halv timme tar jag ...

img_1338 (MMS)

Om mindre än en och en halv timme tar jag av mig dessa stinkbomber till jobbskor och tar inte på dem igen förrän om en vecka. Hurrah!! (Undra om jag ska maska lite sista tiden!? Äta en bit choklad. Leka skyltdocka. Prova en ny ögonskugga. Ja. Det ska jag fasen)


Hur ska sockertarmen nu få näring!?

img_1336 (MMS)

Hur ska sockertarmen nu få näring!?


Om ni tänker er mitt tillstånd på den här ...

img_1334 (MMS)

Om ni tänker er mitt tillstånd på den här bilden, fast tvärtom, så känner jag just nu. Satt nyss i "lägga ner bloggen tankar", eftersom läsarantalet för tillfället är lika litet som ett kvalster är stort, när jag läste något fint och uppmuntrande bland kommentarerna. Så jag får väl lov att fortsätta  ett tag till då. Ja. Jag är lättköpt. Stryk mig bara medhårs så gör jag vad som helst. Pengar går i och för sig också bra. Det är bara att hojta till om ni vill ha kontonummret.


The last one!

img_1330 (MMS)

The last one!


Sitter på bussen påväg till jobbet och sma...

img_1329 (MMS)

Sitter på bussen påväg till jobbet och smaskar på jordgubbar. Goda svenska kvalitetsjordgubbar för endast 25:-/l. Mmmmmmmm...eller näee...vänta nu här...de smakar ju skit! (note to self: ät inte jordgubbar med nyborstade tänder)


Den här minen är den nya tungan verkar det...

img_1326 (MMS)

Den här minen är den nya tungan verkar det som. (varför va normal på bild när man kan va onormal?)


Har nyss klivit in på en uberhet buss som ...

img_1317 (MMS)

Har nyss klivit in på en uberhet buss som dessutom luktar pulvermos med ketchup. Jag hatar ketchup. Speciellt i kombination med pulvermos.


Men vaffan! Tappade halva chokladbiten jag...

img_1307 (MMS)

Men vaffan! Tappade halva chokladbiten jag snott från jobbet. Synden straffar sig själv eller nåt! Nu inser jag även att hälften av alla mina inlägg handlar om choklad. Kanske borde döpa om bloggen till "choklad och grisgäddor"!? Eller "chokladgäddan" kanske!? Precis som den här chokladbiten.


Sitter i fikarummet och lyssnar på när två...

img_1306 (MMS)

Sitter i fikarummet och lyssnar på när två okända killar pratar. Alltså det är inte så att jag tjuvlyssnar direkt men på grund av att jag glömde hörselkåporna hemma kan jag inte undgå att höra vad dom säger. Hur som, dom pratar om deras ålder vilket visar sig vara 24. Min första tanke är då "aha, dom är i min ålder". För 24 är väl samma som 30!? Typ!?


Varje dag på jobbet tänker jag "ska aldrig...

img_1302 (MMS)

Varje dag på jobbet tänker jag "ska aldrig mer äta av den äckliga chokladen". Varje dag på jobbet tänker jag "bara en till". Varje dag på jobbet vill jag typ kräkas när jag ska hem. Så snälla gode gud. Gör så att chokladen är borta till i morgon.


# 6 - Fokus på färg

En nära vän till mig råkade ut för detta för någon helg sedan. Hon pratar med en kille under en kväll och som vanligt i hennes värld kommer hennes ursprung på tal. Denna gång är dock killen mer än vanligt korkad då han uttrycker att han "gillar utländska tjejer eftersom de har bättre attityd än svenska". Till saken hör att min kompis är adopterad och minst lika svensk i "sin attityd" (om det nu finns någon sådan) som vilken svensk tjej som helst. Det enda som skiljer ut henne är den lilla detaljen utseendet. Tänk vad mycket fördomar vi lägger in i hur en människa ser ut. Dock har jag skrivit om ämnet förut så jag tänker återanvända det här gamla inlägget.


Vart kommer du ifrån? Ursprungligen alltså?


En fråga som säkert i många fall ställs med välmening. Dock utan att konsekvenserna en sådan fråga kan få betänks närmare. Visst är det fint med intresse för människors bakgrund. Men hur ofta visar du samma intresse för någon som ser likadan ut som dig själv? Är inte alla människors bakgrunder intressanta? Fokus läggs på olikheter och människan ifråga identifieras som annorlunda. Problemet med denna identifikation av "den andre" är att vi hela tiden rekonstruerar och upprätthåller de maktpositioner som finns i samhället. Ett "vi och dem" tänkande som leder till att en viss grupp av människor ses som något fundamentalt annorlunda och aldrig kan bli riktigt svenska. Om inte dessa maktpositioner funnits hade frågan inte inneburit samma problem som den nu gör för många människor. Jag har vänner som hatar den frågan. Att allt intresse läggs på deras bakgrund gör att människan bakom hudfärgen glöms bort.

136521-1035
Bild: Fotoakuten

Intresset för en människa borde bestå i just människan bakom allt. Oberoende av kön eller vilken av regnbågens färger som råkar utgöra hudtonen. Och eftersom vi är så fokuserade på olikheter borde vi kanske flytta intresset till människors inre olikheter istället för dem yttre. För det är väl det som är riktigt intressant, egentligen.

RSS 2.0