Det här med barn

Ibland får jag frågan, "när ska du ha barn?" Blir alltid lite ställd eftersom det känns som att det liksom förutsätts att jag är påväg att skaffa barn snart. Jag kan dock meddela att jag trots att jag är kvinna och strax över 30 år inte har någon direkt längtan efter barn alls för tillfället. Träffade en vän med barn i går och när jag för en stund stod och passade barnvagnen försökte jag tänka mig att det var mitt barn som låg där. Att jag skulle vara mamma. Tanken kändes dock bara fel så jag slog den ifrån mig ganska snabbt. 

Det finns många anledningar till varför jag inte känner för barn. 1. Jag och ♥ har inte haft tillräckligt mycket tid bara för oss två. Även om jag vet att det är honom jag vill vara med så vill jag leva i tvåsamhet ett bra tag till. 2. Jag är för egoistisk. Har ingen lust att ägna någon annan merparten av min tid. 3. Det finns en hel del saker jag fortfarande vill göra där barn inte passar in i bilden. Exempelvis åka på Roskildefestivalen i sommar.

Dock kan jag gärna tänka mig att låna en liten knodd några timmar nu och då. Synd att världens sötaste gudson bor alldeles för långt borta.


Kommentarer
Postat av: Cosmic Moose

Precis så känner jag. På pricken. Varför är det förresten en sånt tjat om att man måste skaffa barn när det finns då mycket barn i världen att det i Kina finns ett maxantal på hur många barn man får ha?

2011-03-11 @ 15:27:57
URL: http://rochester.blogg.se/
Postat av: Lina

Cosmic Moose: sant. är lite less på att alla förutsätter att alla vill följa ekorrhjulet med villa volvo vovve etc...

2011-03-11 @ 16:39:45
URL: http://rosamolnochgrisgaddor.blogg.se/
Postat av: Hella

Ekorrhjul - nej tack!

2011-03-12 @ 17:52:27
URL: http://redshoecyber.blogg,se
Postat av: Hanna

Håller med dig. Jag förstår inte hur man någonsin ska ta ett sånt beslut. Jag tröttnar otroligt fort. Även om de är söta en stund.

2011-03-13 @ 17:55:01
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Lina

Hella: nej, man vill ju helst inte ha det.

Hanna: man blir verkligen trött

2011-03-14 @ 22:16:13
URL: http://rosamolnochgrisgaddor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0