Jag är en riktig Pitta!

Ägnade morgonen åt att göra ett spännande test som visar vilken ayuruvedisk kroppstyp jag är. Testet visade lite blandad kompott men var övervägande Pitta.


Exempel på karaktäristiska egenskaper för pitta kroppstyp:
  • Medium kroppsbyggnad.
  • Företagsam, gillar utmaningar, målinriktad, passionerad.
  • Skarpt intellekt, fokuserad.
  • Stark hunger och matsmältning.
  • Ljus, känslig hy, blont eller rött hår.
  • Ogillar alltför varmt väder.
  • God talare, karismatisk.

Pitta-personer är ofta intensiva och t o m frenetiska i sin läggning. Det är den inneboende värmen i pitta-doshan som ger dess brinnande energi och intensitet. De är ofta mycket bestämda, vet vad de vill, och kan vara mycket viljestarka, envisa och dominerande. Ofta är de tidsmedvetna och ogillar att slösa bort sin tid. Pitta-personer har bestämda åsikter om det mesta och gillar att argumentera. De är ofta utpräglade ordningsmänniskor med sinne för organisation och ledarskap. De är ofta målmedvetna och effektiva i sitt handlande. S k "arbetsnarkomaner" har ofta pitta-konstitution En person med balanserad pitta-konstitution har en varm personlighet, är känslig, omtänksam, intelligent och vetgirig. En pittakonstitution innebär i regel ett mycket vaket och målinriktat intellekt.

Pitta i obalans innebär ett överskott på värme vilket ger ett hett humör och heta symtom. Personer med pitta-obalans kan vara lite burdusa och upplevas kritiska. De kan lätt få hudproblem och har ofta anlag för inflammationer. Svidande eller brännande sensationer i magen, halsen, ögonen, på huden etc är tecken på pitta-obalans. Omättlig hunger och törst är också typiska för pitta-obalanser.



För er som vill läsa mer om ayurveda så finns det bra information här.


Kommentarer
Postat av: elle

Det där har jag gjort, jag ä en övervägande vata:) Får nog lägga upp det jag med. Spännande det där!

2010-03-13 @ 14:35:19
URL: http://princesselle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0