AlkoholfunderingarFredagen spenderades i bästa sällskap på en personalfest. Det var riktigt trevlig. Bra mat, dans och underhållning. Tyvärr skulle jag upp och jobba dagen efter så det blev lugnt med alkoholen för min del. Hade inte druckit på över en månad så två öl blev mer än nog för min del. Att nyligen ha varit riktigt sjuk har fått mig att tänka mer på min kropp och på min hälsa, och alkoholuppehållet har inte fått mig att längta efter alkohol alls. Snarare tvärtom. Nu har jag aldrig varit den som har druckit särskilt mycket, men jag märker mer och mer hur illa kroppen far av att man häller i sig giftet. Kommer nog att vara sparsam med drickandet även i fortsättningen och satsa mer på träning och sådant som kroppen mår bra av.

Hur ofta dricker du alkohol?


Det här med att äta...

Jag är sämst på att äta dagar jag är ledig. Det beror mycket på att jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att laga mat. Jag tror att jag ska tycka att det är kul, men det gör jag inte. En dietist skulle gråta blod om den visste vad jag har ätit idag.

Frukost: en överbliven nötcreme, 4 skivor ost, lite yoghurt.
Lunch: en tugga av en banan som var för grön för att kunna ätas upp, en handfull mandlar och några klunkar Vitamin Well.
Snacks: en halv muffin, en mini baby bell (ost), fem skumtomtar och en fruktsmoothie.

Som tur är kommer min feeder snart hem. Ikväll vankas det syrlig biffsallad utan biff. Vi kör med räkor istället.

Precis det jag var sugen på!Kommer nog att helgrillas på min teppanyakihäll.


#7 - Min snok är i vägen

Min snok är i vägen

136521-970I går när jag gick ner på stan så lade jag märke till något som irriterade i mitt synfält. Vart jag än vred på huvudet, eller hur jag än gjorde så försvann det inte. Inte förrän jag tryckte ner näsan blev mitt synfält fritt, men direkt jag släppte var det där igen. Insåg till min förskräckelse att min näsa alltid syns när jag tittar. När jag började tänka på det så blev jag grymt irriterad. Kände att jag var tvungen att försöka fokusera på annat för att inte hamna på hispan. Vill inte vakna upp en dag med blod i ansiktet och näsan i handen. Nog för att jag klippte bort näsan på en av mina barbiedockor när jag var liten, men det är en annan femma. Idag började jag fundera på om det är så för alla människor, eller om det beror på att min näsa är särskilt lång och spetsig. Hur är det för människor med platt näsa? Och hur blinda är egentligen de som har en riktigt stor snok ala Fares Fares? Ni som sitter inne med svaren, var vänlig dela med er.

Tack på förhand // Labbet


Efter fyra år känner jag att jag fortfarande inte fått riktig klarhet i den här frågan. Och näsan! Den är visst fortfarande lika störande i synfältet. Kul att jag drog upp det här gamla inlägget. Verkligen. Jättekul.

[var la jag den där saxen nu igen?]

Tid

Satt och fyllde i födelsedagar i min kalender och hajade till när jag såg alla siffror. 31, 41, 32, 28, 30, 33.

Var vi inte nyss 25?

Hårfager

Snabbt uttråkad. Vill göra något nytt med håret. Såhär jag jag sett ut de senaste åren.


Helt nyfärgat mörkrött.Sen var jag riktigt mörkt brunhårig ett tag.Att hålla på och färga håret var tredje vecka var dock inte min grej så jag tog det stegvis tillbaka till blont. Här en fin morotsaktig nyans.Klippte lugg som jag var tvungen att platta varje dag.Om jag inte ville se ut som Joey Tempest såklart.Tillslut bestämde jag mig för att sluta fega och klippte av mig det mesta av håret. Det blev en frisyr som var riktigt kort i nacken och längre framtill.När den frisyren hade vuxit ut lite klippte jag håret kortare och jämnlångt.Och slutligen. I går såg håret ut såhär.

Vad ska jag göra tycker ni? Låt förslagen hagla är ni söta♥


Dag 5 - min definition av kärlek

Kärlek.

Jag brukar beskriva det som min religion. Det jag tror på. Kärleken som en god kraft som finns i oss alla, men även runtomkring oss alla.

Vissa väljer att kalla det för gud, men ordet "gud" rymmer så mycket mer än bara den rena kärlek som jag väljer att tro på. Kanske är det lite mer som Brahman, världssjälen. Jag tänker mig att den goda kraften kopplar allt levande samman.

Och med en tro på kärlek så behöver jag inga böcker att luta mig tillbaka på. Kärleken är allt jag behöver.


I mina lurar


♥Serenade - Steve Miller Band
♥Society - Eddie Vedder
♥Bumpy Ride - Mohombi
♥Fingerprints - I Am Kloot
♥I need a dollar - Aloe Blacc
♥Hang with me - Robyn
♥March of Mephisto - Kamelot
♥Everlong - Foo Fighters
♥One - Swedish House Mafia
♥Road to Zion - Damian Marley, Nas
♥Wicked Game - HIM


Den inte så vackra sanningen

Hej gud!

Jag har en liten fundering som du kanske kan svara på. Hur kan det komma sig att tjejerna på tv som går och lägger sig med smink inte ser ut såhär när de vaknar på morgonen?

Jag tycker att det känns lite orättvist.

Med vänlig hälsning/ "Ska aldrig mer somna i soffan med sminket på"
Dag 4 - vad jag åt idag

Åh. Jag känner på mig att det här inlägget kommer att bli årets inlägg i kategorin mest intressant. Då kör vi.

Proviva-shot (blåbär citron). Naturell yoghurt. Ägg. Kalles Randiga. Te. Paranötter. Banan. Keldas fisksoppa. Ägg. Te. Vatten. Ritter Sport (mandel). Tonfiskmacka från Subway. Apelsinjuice.

nomnomnomnomnom

(Alltså vem kom på "nomnom"? Det låter INTE nomnomnom när man äter!!!! Kräks och bajsar på mig samtidigt bara jag ser ordet. Med andra ord - måste kila)

Min dag 23/1-11

Körde på tonårslooken och gick ner en sväng på stan. Trots att jag har dåligt med ork, känns det bättre att röra på mig lite. Börjar misstänka mykoplasma eftersom jag aldrig blir riktigt frisk. Snart har det gått en månad av sjukdom och om det är mykoplasma kan det ta upp till tre månader att bli helt frisk, vilket känns sådär.Men, vad är det där som blänker? En 5-krona som jag trampat omkring på halva dagen. Den fick ligga kvar eftersom jag fick för mig att den skulle betyda tur. Strax därpå sket en mås på min mössa. Sjukt turligt.  Jag menar, vad är oddsen att den skulle träffa just mig?Sen gick jag förbi ett skyltfönster och blev lite nedstämd när jag såg den vältränade tjejen. Jag som en gång i tiden var påväg upp på de stora grabbarnas vikter är numera en liten sparris som får börja om från noll.Å andra sidan vet ju alla seriösa kroppsbyggare att det är viktigt att bulka för att kunna bygga stora muskler. Därför bestämde jag mig för att fortsätta på inslagen väg och äta semla nummer två för i år. 
När vi sen skulle gå hem var jag bara tvungen att tvärkika in på ecco som hade rea. Självklart hittade jag ett par skor i min storlek (sista paret) som satt helt perfekt på. Såhär i efterhand känns det väldigt onödigt att jag gick in i butiken. Nu kommer jag att tänka på de där förbaskade skorna dygnet runt.Riktiga vuxenskor var det också. Passade väldigt illa till min inte så vuxna outfit för dagen.


Det finns en tid för allt

Har alltid trott att jag var menad att förändra världen. Att jag skulle göra saker i mitt liv med stor betydelse. Saker och ting har dock inte utvecklats exakt i den riktning jag hade tänkt då jag de senaste snart fyra åren har arbetat med försäljning av bland annat skönhetsprodukter. Nu, i och med min nya tjänst, har det  i och för sig mer att göra med drift, coachning och personalfrågor, men branchen är ju fortfarande densamma. En väldigt ytlig sådan.

Nåväl. Man kan ju förändra världen på olika sätt. Att få den att ha mjukare hud och lukta godare kanske inte är fy skam det heller. Just nu.


Dag 3 - mina föräldrar

Har tänkt på den här dagen länge. Inte orkat skriva. För hur beskriver man i ett inlägg att man har världens bästa föräldrar, men att man saknar den ena. Sen tjugo år tillbaka.

Jag föddes lycklig. Med föräldrar som älskade mig och mina syskon över allt annat. Vi var en stor familj på sex personer, hund och katt. Tryggheten i mitt barndomshem var påtaglig. En trygghet skapad ur mina föräldrars kärlek. Jag minns hur jag varje natt somnade med känslan av att min mamma och min pappa alltid skulle finnas där för mig.

Den känslan krossades den där oktoberdagen för över tjugo år sedan då min pappa försvann ur mitt liv. Sen dess har livet varit fyllt av sorg. Men tryggheten och kärleken försvann inte. Den lever kvar än idag.

Min älskade mamma. Vilken skillnad du gjort i mitt liv.

 Vad vore jag utan dig?♥


När livet är phish

Idag har jag mått skit, men jag bestämde mig för att lite prickar och en thaibuffédate med ♥ skulle muntra upp mig lite. Som tur är behövde vi bara röra på oss några hundra meter, äta oss fettomätta, och sen röra på oss några hundra meter igen.

Nu är vi hemma i tryggt förvar i soffan med var sin goodiebag.


HJÄLP MIG!

Jag har slitit mitt hår, gråtit och legat sömnlös i många nätter nu. Vad sjutton ska jag ge till min kille i 30-års present?

Eller okej, det där kanske var en liten lätt överdrift, men så långt ifrån sanningen är det inte. Jag kommer minst att bli gråhårig på kuppen.

Såhär ligger det till.  Jag vill att presenten ska vara personlig, och det ska helst inte vara någon pryl. Problemet är bara att jag har gått igenom hela mitt kreativa register och det dyker alltid upp något som sätter käppar i hjulet. Men... det är här ni så finfint kommer in i bilden. Jag behöver som ni förstår hjälp på traveln så ös alla era förslag över mig tack.

Jag fick den här finfina presenten av honom när jag fyllde 30 i höstas. Ett tandemhopp med fotografering.

Och du ♥! Du låter bli att klåfingra på knappen för kommentarer.


Bajsbyxor for the win

Dessa fick flytta in hos mig nyligen.


Där jag skriver

Jag fick en utmaning av Jessica som går ut på att visa hur det ser ut där man sitter när man bloggar.
Jag sitter nästan alltid på "min" plats i soffan.
Ibland ligger jag i sängen men då använder jag mobilen.

Jag skickar den vidare till Mamman, Beyonce, Hanna, Emma och Cosmic Moose.


Lite stuff när man inte orkar annat


Bild: Mandel

Loves it♥


1:a dagen på jobbet

Nyss hemkommen från jobbet. Det var verkligen kul att vara tillbaka och min hjärna log hela tiden åt stimulansen den fick. Kroppen däremot var inte riktigt lika glad. Har träningsvärk i lungorna och det är ganska jobbigt att bara röra på mitt as till kropp. Känner mig mer som en 70-årig tant än en som nyss fyllt 30.

Ska strax gå och lägga mig för jag är helt slut. Hoppas att det känns lite bättre imorgon. Jag får ta det steg för steg känner jag.


Tisdagsångest

Imorgon ska jag jobba. Eftersom jag inte har jobbat sen julafton sitter jag här något ångestfylld. Men det blir bra. Jag känner att jag ruttnar lite både fysiskt och psykiskt av att bara gå hemma.


Pyssel

I går fick jag höra att jag verkade mycket mer tillfreds, mycket lugnare än vanligt. Och så var det. Jag mår bra när jag har flera saker jag kan pyssla med samtidigt. Fem minuter här, fem minuter där passar mig perfekt. Då hinner jag inte bli uttråkad. Att sitta i soffan och glo på en rektangulär apparat på väggen gör mig oftast bara rastlös, och datorn kan bara göra visst mycket för mig.

Dessa fotoalbum kommer att bli min räddning ett tag framöver, och när de tar slut har jag gett mig sjutton på att skaffa någon annan kreativ hemmasysselsättning. Det kanske till och med blir virkning. Vem vet!?♥
Simon says

Kollar på "Simon och Thomas" och inser helt plötsligt, med vår egen renovering i färskt minne, att jag är lite som Simon (ivrig och bestämd) medan mitt ♥ är mer som Thomas (förnuftig och eftertänksam). Hädanefter när jag tycker att ♥ är lite för långsam för min smak ska jag säga precis som Simon nyss gjorde.

"You are back there in economy class, when I am right in the front of the plane."


Min dagNär det är fult töväder får man ta fram fina stövlar.Jag undvek så gott jag kunde att kolla på de tråkgråa marken.Hittade en skylt och insåg att jag 2005 trodde att jag skulle ha flyttat från stan långt innan bygget blev klart.Hittade en annan skylt och funderade över vilka "tobakens vänner" är?Bestämde mig för att strunta i skyltar och istället ägna mig åt skyltfönsterTillsist gick jag in. Och beundrade gamla skidpjäxor.När jag kom hem hade jag en hel kasse med foton med mig.Och ett album.


My boyfriend is a real dawg!


Lasse W - kapitel 1

Okej, nu har jag lyssnat på två och en halv låt. Är inte alls såld. Jag tycker om musiken, men hans sång....njaaaaa. Det krävs lite mer lyssning för att få mig på fall känner jag och här behöver jag er hjälp, alla ni Lasselovers där ute. Ge mig era bästa låtar är ni snälla♥
Fast vänta nu här. Början på "Jag får liksom ingen ordning" är ju riktigt bra.


+++

Att få höra att man ger en människa positiv energi. Det måste väl vara något av det finaste som finns!?♥


Lasse my man...eller?

Det var då ett jävla tjat om den där Lars Winnerbäck. Aldrig orkat lyssna på karln kanske just därför. Men i år är ju året jag ska göra nya saker, så kanske är det idag som jag ska lyssna på honom? Vi får väl se. Jag återkommer hur som helst med en rapport om vad jag tyckte när det har skett. Har en obehaglig känsla i magen som säger mig att jag kommer att älska honom.

Lyssnar ni på Winnerbäck?


En hunka och jag spår din framtid!

Jag satt bara och uttråkningsritade en giraff i paint när det gick upp för mig att jag drömde om den här giraffen natten som var. Okej kanske inte om just den här giraffen men om en giraff.

Och för några dagar sedan drömde jag att jag blev biten av en orm ungefär samtidigt som min kusin blev det på riktigt.

Börjar inse att jag är ungefär som Saida, eller Isac i Heroes. Han som målar framtiden ni vet, fast det liksom är tvärtom för mig, att jag målar det som redan har hänt fast jag inte vet om att det har hänt. Makes sense visst?.


ps. Mina teckningar är gjorda med musplattan på laptopen utan att sudda. Det är därför de är så otroligt..hmm..orginella!?


Prickigkorv

Jag har sprungit på finaste klänningen från min favoritsömmerska. Den är ljuvligt 60-talsfin och sitter som ett smäck på. Och det bästa av allt är v-ringningen i ryggen som gör att mitt lejon syns.


Mina tatueringar

Fick en fråga om vilka tatueringar jag har. Here they come I den ordning som de gjordes.

1998

2007


2008

2008

2010

2010


Jag tycker jättemycket om alla, men döskallekörsbären måste fyllas i eftersom det är jättedålig färg i dem. Har två stycken till planerade som förhoppningsvis kommer att genomföras under 2011.


Ett hav i mitt öra

Visst. Jag älskar havet och så, men jag har hört havsbrus i ena örat i tre veckor snart. Det räcker nu tack.

Rätt till sitt barn

Låt oss tänka oss in i en möjlig framtidssituation. Jag och min man planerar att skaffa barn. Det går inte helt som vi har tänkt oss vilket gör att vi beslutar oss för att utföra en insemination i Danmark. Allt går vägen och inom en tid har vi fött vårt efterlängtade barn. Även fast min man inte har några biologiska band till barnet blir han automatiskt barnets juridiska förälder vid födseln.

Det är väl en självklarhet tänker ni kanske ? Inte riktigt...

Låt oss tänka oss in i ett möjligt framtidscenario. Jag och min fru planerar att skaffa barn så vi bestämmer oss för att utföra en insemination i Danmark. Allt går vägen och inom en tid har vi fött vårt efterlängtade barn. Jag bar barnet, men min fru som inte har några biologiska band till barnet blir inte automatiskt barnets juridiska förälder vid födseln. För att bli barnets förälder i juridisk mening måste hon genomföra en närståendeadoption.

En adoption är ingen enkel eller snabb process. Den kan till och med ta upp till ett halvår av utredningar vilket innebär att om det skulle hända den enda juridiska föräldern något under den tiden så har barnet ingen förälder.

Mamman i scenario två har till lika stor del som Pappan i scenario ett varit med under hela resan, från förhoppningar och förväntningar till graviditet och förlossning. Trots det har hon inte lika stor rätt som honom till sitt eget barn. Den enda skillnaden är den mellan hetro och homo. För h.e.t.r.o.sexuella män behövs ingen utredning. Några små bokstävers skillnad gör all världens skillnad.

Jag anser att det är dags att vi tar och ändrar på den skillnaden och ger människor lika rättighet att automatiskt bli juridisk förälder till sitt barn vid insemination utomlands. Gör du? 

Vill du veta mer. Läs denna artikel på RFSU.


Felhörning

"...and in the middle of all this you adopted theese horrible kids"

Om vi säger såhär. Jag ska nog inte ha barn på ett bra tag till.

[...and in the middle of this you adopted theese four little kids"

Ett litet paket med röda snören i

Skitdagen som började i tårar och oro tog en 180 graders vändning när jag fick ett paket på posten av min finaste Mamma♥

Eftersom min virkning går...ehh...sådär minst sagt har jag fått en mössa som ser ut precis som jag vill ha den och som matchar min halsduk perfekt.Eftersom jag ser ut som en clown korsad med en tomat när jag gråter besparar jag er en bild på mitt fejs i dess nuvarande tillstånd.

 ps. Det var bra tårar. Jag blev rörd av omtanken.


AAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

Jag har en granne som spelar ntz-ntzmusik i princip dygnet runt. Visst, det kan vara jättemysigt när fönsterbrädorna skallrar av vibrationerna men idag är jag inte på humör. Jag är sur.

Därför tänker jag dra på mig min favorittischa, sätta på "The number of the beast" och med ett kastratskrik eller två skrämma grannen till tystnad.

Ja. Så får det bli.


Den 12:e januari genom bloggåren

2007

Tatueringsfunderingar!

136521-448

När ska du bli min dumma tatuering? Kommer jag att komma till skott någon gång snart, eller tar det nio år till? Att det är så längesedan jag gjorde min första. Undra om det är jag som börjar bli gammal? Nio år, det är ju en halv livstid, eller tja, numera är det ju närmare en tredjedel. Frågan är bara om det blir detta lejon, eller en älva? Eller både och? Har funderingar på några till saker också. Vi får se vad det blir helt enkelt.

Okej, jag är ingen stjärna på photoshop, än! Det var meningen att bilden på mig skulle bli snyggare.

2008

Never ending story

Om min hjärna skulle bestå av snor skulle det inte finnas mycket kvar av den nu. Fattar inte hur mycket snor det kan existera egentligen. Tar det aldrig slut?

2009

Den mest effektiva dietenNyårslöften ska infiras vilket innebär att tränings- och diethysterin är ett faktum. I bloggvärlden florerar det en hel tips på dieter. Den ena dummare än den andra. Vem som helst kan väl räkna ut att man går ner i vikt av att bara äta var 5:e dag. Frågan är bara hur nyttigt det är för kroppen!? Men vem fan bryr sig om det egentligen. Det viktigaste är ju trots allt att vara att vara smal.

Självmordsbombning till exempel lär vara en effektiv diet. Du förlorar hela din kroppsvikt på bara en sekund, och även din omgivning kan dra nytta av den.


2010

Okej här fanns inget inlägg så jag valde den 25:e istället. 25:e är en rolig dag för då får man lön. 

Linus

När jag har tråkigt står jag ofta och kluddar. I går ritade jag till exempel Linus på linjen. Är riktigt nöjd med resultatet faktiskt. Känns som att alla detaljer sitter där dom ska.2011: Sammanfattningsvis så kan man ju säga att det verkar vara vanligt med snor, nyårslöften och tatueringsfunderingar vid den här tiden på året.


värme

varm om örat och varm i ♥ efter en timmes långt samtal med en fin vän.

dagboken 12/1-11

Jag är inte bra på att vara hemma och göra ingenting. Under tiden jag varit riktigt sjuk har jag ju varit så svag att jag inte orkat göra någonting, men nu när krafterna börjar komma åter kickar rastlösheten in med full kraft.

Längtar så efter ett riktigt hårt träningspass. Det känns som att det är en bit kvar dit, men imorgon äter jag det sista av penicillinkuren så jag räknar med att kunna ta ett lätt pass på gymmet nästa vecka.

Annars har jag sett klart första säsongen av True Blood. Är helt imponerad av mig själv att jag på två dagar lyckats se hela säsongen. Nog för att jag har gjort det på mitt sätt med många pauser och datorpill under tiden, men ändå. Lite olikt mig är det allt.

Nu ska jag surfa runt lite efter resor till London. Äntligen är det dags för en resa dit igen. Det var alldeles för längesen vi sågs.


Bufflig

Min buff försvann i somras. Har letat mig tokig sen dess och att vara utan är inte ett alternativ. Därför har en ny likadan flyttat in hos mig. Loves it. Som alltid.2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Japp. Jag hoppade fallskärm.2: Vilka länder besökte du?

Grekland och Norrland.3: Blev någon av dina vänner föräldrar i år?

Japp, men det är förvånansvärt få som har barn trots att jag nått den högaktningsvärda ålderna av 30.

4. Finns det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?

En riktigt bra festival. Eftersom Hultsfred blev inställd blev mitt festivalsug inte stillat. I sommar hoppas jag att jag kommer att besöka Roskilde för första gången.

5. Vilket var din största framgång?

Det måste vara att jag sakta men säkert fortsätter att ta tag i jobbiga saker som legat och lurat en längre tid. Har gjort mig av med gammal skåpmat på flera plan vilket har gjort att min väg har blivit så mycket lättare att vandra.

6. Vilket var ditt största misstag?

Att strunta i träningen så pass mycket som jag gjorde vilket ledde till både rygg- och axelbesvär.7: Har du varit sjuk eller skadat dig?

Förutom överansträngning i axlarna så fick jag lunginflammationen som jag fortfarande brottas med.

8: Vilket är ditt bästa köp?

Min röda varma dunjacka och mina vita varma vinterskor. Intentionen har varit att aldrig frysa mer. Det har lyckats ganska bra.9: Vad spenderade du mest pengar på?

Sushi (det är farligt att bo nära stans bästa sushiställe), kläder (som alltid) och resor (jobbet, Stockholm, Umeå...etc).

10: Gjorde någonting dig riktigt glad?

Förutom mina vänner, mitt ♥, och min familj som ofta gör mig glad så är det nog frihetskänslan i sommarens roadtrip. Ser fram emot mer av sådant i sommar.11. Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2010?

"Stjärnorna finns här" med Kapten Röd.

12: Vad önskar du att du hade gjort mer?

Spenderat ännu mer tid med mina vänner.

13: Blev du kär i år?

Jag fortsatte vara kär.

14: Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?

Gladare vet jag inte men jag känner att jag på många sätt börjar hitta ett inre lugn vilket glädjer mig. Sen har året (speciellt hösten) varit stressigare än på länge vilket har lagt lite av ett lock på många av sakerna i mitt liv som jag har att glädjas åt. Tror att 2011 kommer att bli ännu bättre.

15: Har 2010 förändrat dig på något sätt?

Japp. Fysiskt med två nya tatueringar.
16: Bästa tv-programmet?

Som vanligt kollade jag inte speciellt mycket på tv, men jag gillade verkligen (som alla andra) "Så mycket bättre".

17: Bästa boken?

Absolut "Världens lyckligaste folk" av Lena Sundström.

18: Vad gjorde du på din födelsedag?

Satt på ett plan till Thassos i Grekland.19: Finns det något som kunde ha gjort ditt år bättre?

Javisst. Ett par miljoner, mer ledighet och en resa jorden runt, men på det stora hela är jag rätt så nöjd.


Plats för juvelerna

Vi har fått en del småprojekt gjorda sen vi fick klart sovrummet. Saker som vi funderat på länge men som aldrig blivit gjorda. Ikväll fixades denna lilla hörna för mina smycken åt mig på ett outnyttjat utrymme just utanför sovrummet.

Jag blev nöjd med allt förutom med texten som inte alls blev som jag hade tänkt mig. Det var SÅ mycket svårare att måla text med pensel än vad jag hade kunnat tro, men jag försöker tänka att det fick en personlig touch iallafall. Nu ska jag bara hitta en vajer eller liknande där jag kan sätta alla mina stora örhängen. Har ni några bra tips på vad jag skulle kunna använda mig av så mottages det tacksamt.Ett litet (kött) stycke!


Nu har jag hämtat min OnePiece


BANSAI!!!!

Min hosta har blivit lite bättre. Numera försöker jag med bansaihostningar istället för att hosta skiten ur mig i en kvart.

För er som är oventandes om vad en bansaihostning är så jag kan förklara att det är när man med kraft från magen hostar en hostning. Typ: HOST!!!

Som att skrika BANSAI med full kraft.

Mvh/ Eder tillgivna Förkylnings-Sensei!


FixKände mig extremt less på att gå omkring och vara sjuk och äcklig i samma t-shirt så jag fixade till mig lite och myste ner mig i soffan i finaste julklappssjalen från Ester Elenora som jag fick av min Mamma (som jag visst har fel väg)♥

Mår redan lite bättre. Nu True Blood.


Snowboardsug

Eftersom det inte blev någon åkning för min del i fjällen så känner jag mig grymt sugen på att ta en tur till någon närliggande backe. Har aldrig varit i vare sig Romme eller Kungsberget så jag hoppas att vi kommer oss dit någon gång i vinter. Nu när jag har dammat av min gamla Burton från -97 så måste den ju ut och rastas känner jag. Ska bli intressant att se om den går att åka på överhuvudtaget.
Hoppas dom har störtkrukor från det Sibiriska alpina landslaget -73 att hyra ut även i Romme.


north side

Norrländska gangsters skär inte sönder bussens säten. De sätter upp en bild på en kniv istället.


Saker som är lika

Jag försökte få ♥ att förstå varför det var en dum idé att ställa en full kaffekopp i soffan genom den här liknelsen. "Tänk om jag skulle ha lagt en jättevärdefull tavla under täcket i sängen och du skulle ovetandes om den slänga dig på sängen och ha sönder tavlan."

Han tyckte det var en dålig liknelse. Förstår inte varför!? Den är ju klockren.


2011

Tänkte härma Hanna lite och skriva ner några av mina ambitioner för i år. Jag brukar inte ge några nyårlöften, men i samband med det nya året känns det som att man får lite av en nystart vilket är en känsla jag tycker om.

1. Jag ska försöka att inte stressa så mycket på jobbet. Att jag nu är hemma sjuskriven ser jag som en konsekvens av en allt för stressig höst. Jag måste försöka hitta vägar att lämna jobbet på jobbet så att jag får stressfri sömn och fritid.  

2. Se mer film och läsa mer böcker. Under sommaren läste jag nästan en bok per dag, detta har dock försvunnit i all stress under hösten då jag knappt kunnat sitta ner och koppla av med en bok. Under min tid sjuk har jag dessutom sett några filmer vilket har fått mig att inse vilken försummad fritidsaktivitet det är för min del.(Jag och Isbjörn kollade på två filmer i rad i går vilket måste vara någon form av rekord)

3. Jag ska komma igång på allvar med träningen igen. Det är ett måste för att jag ska må bra på riktigt.

4. Försöka hitta någon kreativ hemmasysselsättning. Har gjort ett taffligt försök att virka (läs 3 varv på en mössa). Det är ofta så det blir. Att jag tröttnar alltför snabbt. Ser även det som en konsekvens av ett stressbeteende, att jag inte har ro att lära mig nya saker. Funderar på att börja måla, eller tillverka smycken i cernitlera som jag gjorde när jag var liten.

5. Spara pengar. Detta är ett evigt projekt för mig som alltid lever efter devisen "man lever bara en gång", men nu har jag en plan så vi får se var det landar.

6. Skaffa mig ett större umgänge här i Uppsala. Även om det finns flyttplaner känns det viktigt att det finns vänner på plats.


Mindre ambitiösa böcker

Dagens roligaste på twitter måste vara #mindreambitiösaböcker som går ut på att göra om boktitlar. Här kommer några av mina bidrag.

"Nils Holgerssons underbara tågresa"
"Stolthet och fördom - The Jimmie Åkesson edition"
"Den gamle och hatet - Jimmie Åkessons memoarer"
"Fröken Smillas känsla för kokain"
"100-åringen som kom ut ur garderoben - och gick på gayklubb"
"Kicki och falukorvsfabriken"

Men bäst var ändå i mitt tycke Puddings bidrag; "Mig äger Inga Gill". Hahaha! Jag dog av skratt.

Vinter - jag är så förälskad i digPå den 5:e dagen

Lycka är ett nytvättat hår......och det var nästan lite mysigt att "duscha" oldstyle. Påminner mig om när vi tvättar oss i bastun uppe i Norrbotten.


Den stora bloggdöden

Bloggdöden verkar vara ett bestående fenomen. Jag tycker inte om det. Vad ska jag nu läsa när många jag följer har slutat blogga? Att hitta nya intressanta bloggar är svårt. Man måste verkligen ta sig tid att skapa sig en relation till bloggen, och det gör man inte genom att läsa ett inlägg eller två.

Det läskigaste är dock när en blogg bara försvinner, och jag inte vet varför. Tänker ibland på vad som har hänt med er, exempelvis Petra? Eller Emma? Hoppas att ni mår bra. På annat håll.


Mitt <3

"Vi kan koka upp vatten och tvätta ditt hår om du vill!? Jag kan hjälpa dig"

Är inte det kärlek så säg.

Skabbräven

Börjar jag tänka på hur mycket jag vill ta en dusch börjar det krypa och klia i hela kroppen. Hade tänkt ta mig till gymmet idag och duscha, men jag har inte haft någon ork alls. Får se om jag lyckas imorgon. Just nu känns det som att min kropp kommer att självdö i skabb om den inte får rinnande vatten över sig i minst fem minuter snart.
pst. kan man sälja snor på svarta marknaden? jag har i alla fall grymt mycket på lager ifall någon skulle vara intresserad!?


Foton

I går satte vi upp mina foton och på en gång kändes sovrummet mycket mer hemtrevligt. Har beställt framkallning på ett gäng bilder till så snart kommer förhoppningsvis även de upp på väggen.I mina öron


(julklappslurarna sitter som ett smäck - tack ♥)

Jah Cure - To your arms of love
Missy Higgins - Peachy
Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes - Home (tack Lisa för tipset)
When I'm alone - Lissie
Lasse Berghagen - Längesen
Rihanna - Cold Case Love
Magic System - Ki Dit Mié
September - Kärlekens tunga
Säkert - Influensa
Labyrint - Kärleken?
Carolina Wallin Pérez - Pärlor


Annat än sjuk i huvet

Jag har aldrig haft mycket till övers för människor som enbart snackar sjukdom. I mina ögon är det bara deprimerande och jag förstår inte varför man ska gräva ner sig i något så tråkigt. Nu har jag dock själv blivit sjuk, vilket innebär att sjukdomssnack helt plötsligt har blivit intressant. I alla fall så länge det handlar om min sjukdom. Såhär ligger det till. I snart två veckor har jag varit förkyld och i går fick jag diagnosen lunginflammation vilket innebär att jag är sjukskriven i cirka två veckor. Eftersom jag har väldiga problem med luftvägarna och extremt mycket hosta känns det bra att få vara hemma och vila upp sig. 

Som grädde på hela sjukdomsmoset har vi dock fått besked att de misstänker att vi har legionellabakterier i vattnet. Provsvaren har inte kommit än, men innan vi vet så vågar jag varken duscha eller dricka av vattnet på grund av mitt nedsatta immunförsvar. Att inte ha möjlighet att duscha på några dagar är aldrig kul i min bok. Att inte ha möjlighet att duscha på några dagar då man i princip är täckt av snor och andra slemmiga saker är mindre än kul. Det är snudd på vedervärdigt. Jag tvättar av mig så gott jag kan, men graden är fräschet här hemma är inte så hög just nu. Önskar jag hade tillhört den del av människosläktet som tycker om att sunka ner sig.

För att roa mig under dessa dagar har jag beställt True Blood säsong 1. Jag som i vanliga fall är hmm..relativt rastlös ser fram emot att inte göra många knop ett tag till. Trots att jag redan legat still sen julafton. Hoppas nästan att jag får liggsår. Det vore en ny upplevelse så att säga.


Deer from my dearest

Vet ni? Hjortringen är min. Men jag fick den inte av tomten utan av mina ume-bästisar i 30-årspresent.
Sovrummet

Ni vet det där sovrummet!? Som skulle ta "en vecka på sin höjd" att måla om. Det är på det stora hela klart nu - tre månader senare. Sov där inne första natten i natt. Det är så fint med ny färg på väggarna och slipat och lutat trägolv. Nu är det bara den roligaste delen kvar - pimpningen. Det ska sättas upp hyllor, tavlor, och trästegar att hänga av kläderna på. Färgerna kommer att gå i vitt, beige, brunt och lindblomsgrönt.

pst. Lampan på nattduksbordet ska bytas ut, och i framtiden ska det byggas en egen sänggavel.


En eventuell nystart.

Jag har tänkt och tänkt. Lägga ner eller inte? Känns ganska meningslöst att ha en blogg på halvfart. Dessutom vill jag att allt jag gör ska vara bra, inte halvdant. Men vaffan. Efter lite påtryckningar från Hanna kanske jag försöker köra igen. Om jag nu kommer ihåg hur man gör det vill säga!?


RSS 2.0