Mitt huvud går i bitar

Har riktigt besvärlig huvudvärk idag. Smärtan blir mer och mer outhärdlig, men i förrgår var jag i alla fall till sjukgymnasten och fick akupunktur för första gången. Det kändes helt okej halvtimmen jag låg där och dagen efter så hade jag lite ont på vissa av mina problemställen där nålarna hade suttit. Fick dock förklarat för mig att om det gör ont efteråt så är det ett tecken på att man är mottaglig för behandlingen så jag sätter mitt hopp till det. Nästa vecka ska jag dit igen, och efter tre gånger ska vi se om det gett något resultat. Håll en tumme eller tå för mig är ni söta för det här känns inte längre hållbart.


Det bästa med att min onepiece har så lång...

img_4073 (MMS)

Det bästa med att min onepiece har så långa ben är att den värmer mina frusna fötter. Det sämsta är att den blir smutsig fort.


5 km på 31.47 känns faktiskt helt ok för e...

img_4065 (MMS)

5 km på 31.47 känns faktiskt helt ok för en som knappt tagit ett löpsteg för tre veckor sen. Dessutom fick jag gå lite två gånger på grund av håll, så får jag inte det nästa gång ska jag pressa ner tiden till under 30 minuter.


Konichiwa Records

Det var ju inte så förvånande att snyggaste hooden skulle säljas under en Robynkonsert.


Min semester


På Club MD.


Vilken underbar semester jag har haft. En perfekt avvägning mellan vila och aktiviteter. Jag har hunnit med att

* åka på kryssning med ♥
* gå på bio med mamma två gånger. Vi såg "King's Speech" som var hur bra som helst, och "Min låtsasfru" som var helt okej men inget jag kommer att minnas om några år.
* springa tre gånger varav två gånger gick åt helvete, medan den tredje gick bättre än någonsin.
* äta tacos och dricka vin med mina tjejer.
* sova gott.
* promenera längs en vacker Umeälv med fina hundar och en något finare Camilla. I alla fall "rumsrenare".
* besöka min gudson (och bror och Frida såklart), som växer så det knakar och är sötare än någonsin.
* shoppa skor, träningskläder och rosa trenchcoat. Ni skulle bara veta hur mycket pengar jag har tjänat.
* botanisera på Myrorna, dock utan något fynd.
* besöka Club MD, Umeås bästa förfest.
* vila på mammas soffa.
* fika med Fabror Melker på Umeås kanske mysigaste café - Station.
* ta ett par danssteg på Cover Club innan längtan efter sängen blev för stor. (tant ni vet)
* se ROBYN på cirkus. Vilken kvinna. Vilken artist. Vilken show.

Och idag, sista dagen på semestern har jag inte ett endaste måste utom ett besök hos sjukgymnasten.

Just nu befinner jag mig här. Någon som ka...

img_4056 (MMS)

Just nu befinner jag mig här. Någon som kan gissa vad jag ska göra?


Man älskar kokos!

img_4055 (MMS)

Man älskar kokos!


Igår klippte och slingade jag mig. Behöll ...

img_6807 (MMS)

Igår klippte och slingade jag mig. Behöll längden men klippte lite snelugg, och fick bort den dassblonda utväxten. Är mycket nöjd och även om jag ibland är sugen på lite längre hår så trivs jag väldigt bra precis såhär.


Det där rosa några inlägg ner finns numera...

img_4043 (MMS)

Det där rosa några inlägg ner finns numera i tryggt förvar hos mig. För er som undrar så går det att köpa på Åhléns och Esprit.


MonsterTillhör du skaran av människor som kan ha kakor och godis liggandes hemma i veckor? I sådana fall är du och jag väldigt olika och jag förundras varje gång jag hör talas om din "typ". Handlar jag hem godsaker så är det enbart så mycket som jag har tänkt äta för stunden och att baka bullar är inget alternativ om jag inte har tänkt skänka bort merparten av dem. Hemma hos mamma finns det dock alltid något gott i skafferiet. Tror jag ska ta och leta lite...


Lugnet

När jag befinner mig i Umeå stressar jag alltid av på en gång. Inga måsten finns, som det gör hemma. Mina dagar spenderas i mammas soffa, över en fika på stan med en god vän, eller på en promenad längs älven. Förr brukade jag stressa runt för att hinna träffa allt och alla. Det har jag försökt tona ner lite eftersom jag även vill vila när jag är ledig. Och vill man träffa mig så finns jag ju bara ett stenkast bort. Det är bara att följa E4:an♥

Ett säkert norrlandstecken. Vet je sörlänn...

img_4041 (MMS)

Ett säkert norrlandstecken. Vet je sörlänninga va en parisare är?


I want!

img_4039 (MMS)

I want!


Om det gick åt helvete att springa igår så...

img_4033 (MMS)

Om det gick åt helvete att springa igår så gick det hur bra som helst att springa idag. Sprang både längre och snabbare än tidigare och jag hade hållet under kontroll, även om det kom efter halva passet. Att det gick så bra måste bero på skorna. De är grymma = jag är grym.


Tanke 1: jag är för mätt för att äta upp s...

img_4031 (MMS)

Tanke 1: jag är för mätt för att äta upp salladen. Tanke 2 [sekunden efter]: jag tror jag tar en bulle på maten. Obestridbar logik!


Nu drar jag till Ume!


X


Såhär glad är man när man sitter på en hemlighet


En hemlighet som ju närmare vi kom blev ganska avslöjad


Vi skålade.


Njöt av den vackra kvällen.


Spelade bort en femma eller två.


Gick på spa där somliga fick helkroppsmassage medan andra njöt av ensamhet i en bastu med fantastisk utsikt över skärgården.


Lyssnade på Peter Nalich.


Och speglade oss i taket.

Men mest av allt sov vi. När pensionärerna fortfarande slog klackarna i taket inpå småtimmarna hade vi redan sovit som små barn i flera timmar.

Det var ett riktigt härligt och välbehövligt dygn♥


dagens detaljnu drar jag på 30-årshemligheter med ♥


I've never been clever..because need it never.Ibland blir det bara så rätt.


Min konstsamling - del 1


GiraffenHär erbjuds endast ståplatserSnigeldropseason


Teenage mutant ninja spiderTubbylinaLinabananSommar sommar och "sol" [ölen för er som inte fattade]


Grisgäddan Express


X: - När man läser en bok där författaren refererar till människor med namn på ett språk man inte kan är det i princip omöjligt att komma ihåg dem.
Y: - Jo, men jag kommer ihåg när jag läste psykologi, det är inte många man kommer ihåg därifrån heller. Det är typ Pablo's hundar man minns.

Eehhh......japp! Och han var ....spansk?
Hajpojken


Otrogen i skogen


Gamla bettan


Vilka ögon tittar du på egentligen?En modern version av en dalahäst


"Varför är flugor så intresserade av bajs? Har de inget bättre för sig?"


Riktiga hjältar

Läs här.

Interball

Efter att jag två morgnar somnat om istället för att orka pallra mig iväg till gymmet för ett löppass innan jobbet kom jag idag äntligen iväg.

Utan mat i magen gick det riktigt bra. Endast lite håll och jag lyckades denna gång hålla min målfart (som jag måste ligga under i sommar) på nästan alla intervaller. Körde samma upplägg som sist. 1+2+3+4+3+2+1. Mina reflektioner över det upplägget är att första halvan går bra men att det efter 4:an blir extremt tungt.

Hur som helst så känner jag mig väldigt nöjd att jag tog mig iväg så nu ska jag bara klara av den här arbetsdagen också så har jag sen semester i 10 dagar. Hurrah!♥


Grattis älskling! Nu är du lika gammal som jag!

Idag fyller mitt ♥ 30 år.


Framtiden?

Händelserna i Japan har återigen fått mig att tänka på hur vi förstör vår jord. Vi dumpar, vi skövlar, vi släpper ut. Miljöfarligt. Miljöfara.

Tänker mig in i ett möjligt framtidsscenario. En framtid då vi kanske har lyckats lösa gåtan med kall fusion och därmed kan producera stora mängder energi utan miljöfarligt avfall. Ser framför mig en grönskande jord där historieböckerna beskriver denna period som en av de svartaste, men att det blev bättre.

Jag hoppas att det blir så. Att det blir bättre.Att vi skapar det bättre.


Gutenacht

Ich bin müde ich bin matt ich habe dieses nacht viel kinder gemacht.Det jag vill ha sagt är alltså att jag är redo att knoppa.

Och högstadietyskan [som troligtvis är felstavad] då? Ja, det var typ det tuffaste man kunde säga för låt säga 17 år sedan. Men pssst...bara så ni vet är det inte därför jag är trött. Om ni läser föregående inlägg så förstår ni precis varför.

Ålderstecken

1. Grått hår - Inte än, och enligt säker källa [läs Mamma] så kommer det sent i vår släkt. Å andra sidan blir jag ju mer och mer råttfärgad med åren så det går väl på ett ut.

2. Tjock - Om vi säger såhär, det är inte enbart för att jag försöker intala mig själv att jag inte "tycker om så tighta kläder längre" som jag har börjat köpa en storlek större.

3. Somnar på soffan varje fredag - I mitt fall är det snarare somnar på soffan i princip varje kväll alternativt går och lägger mig innan klockan 22.

4. Rynkor - Helt appropå så funderar jag på att skaffa lugg igen.

5. Gör diverse ljud ifrån sig när man ska resa sig upp [för att det är jobbigt] - Japp. Och det blir bara värre hela tiden.

6. Stelhet - Att jag en gång i tiden har kunnat gå ner i spagat känns som en avlägsen dröm.

7. Skriver arga lappar - Inte än, men tankarna finns där.

8. Går på toaletten i förebyggande syfte - I det avseendet har jag varit tant i många år redan.

9. Går hem flera timmar innan stängning från krogen för att det är så skönt att komma hem till sängen - Inte alltid men ofta. Beror på peppen.

10. Slänger sig med gamla slanguttryck och har svårt att förstå vad nya betyder - Ja alltså baxa betyder ju fortfarande att släpa på något tungt i min bok. Och om man tappar det tunga på låt oss säga foten så kanske man får man åka plingplongtaxi till plåsterhuset. Om inte någon juppienalle kommer förbi och plockar upp en i sitt vrålåk dvs.

Dagens intervallpass

Gick över förväntan.

Körde 1+2+3+4+3+2+1 med 90 sekunders lättare jogg mellan varje intervall.  

Eftersom jag har haft problem med håll vågade jag inte äta speciellt mycket eller nära inpå, så min mage kurrade rejält när jag ställde mig på löpbandet. Jag saktade ner farten något på de snabba intervallerna eftersom jag inte orkade hela passet sist och nu gick det riktigt bra. Jag orkade hela och kunde till och med köra på måltiden den sista minuten. Trots att jag fick håll efter ungefär halva passet hade jag det under kontroll och orkade ändå utan att sakta ner. Att tänka på andningen hjälpte till viss del märkte jag.

En annan sak jag gjorde annorlunda mot för sist var att jag återigen använde mina tighta löparbrallor. Sist jag sprang hade jag nämligen känslan av att byxorna höll på att trilla av vilket var otroligt irriterande. Komplexen är som bortblåsta för jag inser att om jag ska klara detta så måste jag minska på alla störande moment.


Tänk dig att ha en Björn i byrån...

...i en liten ask bland andra grejer.

Hittade mitt favoritdjur i en praktisk reseförpackning.Den hänger gärna runt min hals. Nära mitt hjärta.

 Men den är lite blyg. Vill inte gärna visa upp sig här på bloggen.Med lite övertalning går det dock bättre.

Älskar min Björn.


ExercAJs!

Man mår så braaa av att träna!

ehh...I think not. De senaste veckorna sen jag började träna igen har jag inte kunnat röra mig ordentligt 90% av tiden eftersom mina ben alternativt mina magmuskler har varit ur bruk. Dessutom har jag haft så mycket kryp i benen på natten att jag inte kunnat sova ordentligt.

Men...vem fan vill må bra!? Nu drar jag till gymmet och springer en runda.


Nya fakeconverse 2 par för 200:-

Tjänade typ 1200:- på att köpa dessa istället för äkta converse.
Det är inte var dag man blir rik på att shoppa.


Mitt andra plagg från Orkan Lia


 En finfin huvklänning.

Orkan Lia hittar du här.


Intervallförsök nr 2.

Eftersom intervallpasset gick sådär i onsdags tänker jag ge det ett nytt försök idag. Har läst runt lite om håll och även pratat med en god vän som jag har tränat mycket med, och mitt problem verkar vara andningen. Att andas ordentligt och med magen verkar vara ett sätt att få hållet under kontroll. Dessutom har jag idag bara ätit väldigt lätt frukost så magen är inte lika full på mat som sist.

Känner mig dock lite mör i kroppen efter gårdagens fyspass [som var precis lika kul och jobbigt som jag minns det], men eftersom jag jobbar i helgen måste dag passa på idag känner jag.

Update: Jag struntar nog i att springa. Känner att det kittlar lite i halsen och förkyld är det sista jag vill bli. Får bli en promenad istället.


Det här med barn

Ibland får jag frågan, "när ska du ha barn?" Blir alltid lite ställd eftersom det känns som att det liksom förutsätts att jag är påväg att skaffa barn snart. Jag kan dock meddela att jag trots att jag är kvinna och strax över 30 år inte har någon direkt längtan efter barn alls för tillfället. Träffade en vän med barn i går och när jag för en stund stod och passade barnvagnen försökte jag tänka mig att det var mitt barn som låg där. Att jag skulle vara mamma. Tanken kändes dock bara fel så jag slog den ifrån mig ganska snabbt. 

Det finns många anledningar till varför jag inte känner för barn. 1. Jag och ♥ har inte haft tillräckligt mycket tid bara för oss två. Även om jag vet att det är honom jag vill vara med så vill jag leva i tvåsamhet ett bra tag till. 2. Jag är för egoistisk. Har ingen lust att ägna någon annan merparten av min tid. 3. Det finns en hel del saker jag fortfarande vill göra där barn inte passar in i bilden. Exempelvis åka på Roskildefestivalen i sommar.

Dock kan jag gärna tänka mig att låna en liten knodd några timmar nu och då. Synd att världens sötaste gudson bor alldeles för långt borta.


Finn ett fel

"Här får du allt det jag minns och bevarat. Dagar jag levt och dom vänner jag saknat. Nättet och ljuset aldrig tog slut. Och minnet av dig då. Dina färger var blå."

Nättet? Ja, alltså ni vet. Nättet. En natt, flera nättet.

[alltså jag har aldrig påstått att jag inte är döv]

Jah Cure

Bäst just nu♥


5 kilometer

Idag sprang jag 5 kilometer. Det skulle ha varit ett intervallpass men efter halva passet fick jag så extremt mycket håll att jag var tvungen att sakta ner rejält och bara köra lätt jogg resten av passet. Gick ut för hårt och körde måltiden på 6 min/km på en gång vilket inte var så smart. Dock blir jag lite irriterad eftersom det känns som att jag skulle ha klarat det konditionsmässigt om jag inte hade fått så otroligt ont. Antar att jag måste ta det successivt och skynda lagom för att få bukt med hållet. Och kanske inte äta sushibuffe till lunch innan. Även om jag trots allt väntade tre timmar innan jag sprang.

Det roliga är dock att jag är så peppad på att bli duktig på att springa och det har jag aldrig varit förut.

Jag tror det kan bli bra det här♥


Lika lön

Tänk om det fanns löneskillnader som baserades på hur lång man var.  

Den tanken är lika absurd som löneskillnader baserade på kön.


Träningsmotiverad

Jag vill TRÄNA! Men jag hinner inte när jag jobbar kväll. Dessutom säger min kropp att den behöver en dags till vila eftersom den knappt var funktionsduglig i går. En arbetskamrat hade mycket roligt åt mig hela gårdagen då jag knappt kunde resa mig upp från sittande utan att hjälpa till med händerna.

Efter dagens arbetspass är jag dock ledig i tre dagar. Är extremt taggad att ge mig upp på löpbandet igen. Känner dock att det finns risk för övertändning då psyket vill mer än kroppen. Ska försöka ta det lite lugnt i alla fall. Lagom.


Sthår inte ut!

Jag är egentligen en person som alltid klipper mig på impuls. En dag står jag inte ut längre och då bara måste jag ha en tid samma dag hos frissan. Den här känslan har jag haft i kroppen i några veckor redan. Dock kan jag på grund av kass ekonomi och en vilja att vara fin i håret på ett bröllop jag ska på i april, inte klippa mig förrän om tre veckor. Så nu har jag bokat tid den 25 mars på en salong i Umeå.

Det ska bli ljust. Och snelugg. Jag längtar.


Sveriges yngsta tant

Satt och kollade på bilder från vår stora släktfest förra året, då ungefär halva släkten fyllde jämnt, när mina tankar blev till funderingar kring vad vi har att fira i år. ♥ och några vänner fyller 30 år, det vankas bröllop och "Sanna Nielsen firar 50 år som artist".

Det var tvreklamen som störde mina tankar men jag reflekterade inte förrän långt senare över att jag tog det för självklart att det faktiskt var 50 år som artist hon firade och inte 15.


Det verkar som att jag ska göra det här!

Jahapp. Då var jag anmäld till Vårruset då.

Löparskor

I går var jag och provade ut löparskor. Fick springa på löpband för att kontrollera mitt löpsteg och jag pronerar lätt, som jag misstänkte.

Provade tre olika märken på skor och de som satt allra bäst var Asics. Skillnaden var otroligt stor. Adidas kändes klumpiga och breda medan Asics satt som ett smäck på min ganska smala fot.

De skor som jag funderar på att köpa är dessa. Priset känns dock inte vare sig lockande eller passande den här månaden då jag fick skit och ingenting i lön på grund av lunginflammationen. ♥ erbjöd sig dock att ändra på dealen lite och bidra med 600:- till skorna, och sen sänka belöningen om jag klarar milen på utsatt tid till 500:-.  Bild: Gå och löpkliniken


Ska se om det kanske blir ett inköp till veckan.

ps. Det var inte för att de var rosa jag föll för dem. De jag provade var vita men sen föll det sig så turligt att de även fanns i rosa♥


Träningstankar

Min träningshelg har varit helt fantastisk vilket gör att det känns rejält i kroppen idag. Jag kan knappt resa mig upp när jag har suttit ner på grund av träningsvärken i benen.

I går var jag på 1 timme power vilket gav i princip hela kroppen en genomkörare. Jag var dock så smart att jag sprang en kvart på löpbandet innan vilket innebar att benen darrade som asplöv redan vid start. I slutet av passet darrade de så häftigt att jag knappt kunde utföra utfallen.

Idag har det varit en pärs att överhuvudtaget använda benen, men jag begav mig ändå till gymmet för att träna lite lätt kondition. Väl där ställde jag mig på löpbandet eftersom jag vill komma in i rutin att använda det. Det slutade med att jag hips vips hade sprungit 4 kilometer.

Sitter i soffan nu, mör men lycklig. Det känns som att jag verkligen är på rätt spår nu och jag ska göra allt i min makt för att hålla i det här och träna tre gånger i veckan.

Tänk att jag som tränade fem till sex gånger i veckan förut har svårt att få till tre gånger. Det är sannerligen lättare att träna mycket som student än som heltidarbetande.


O som i OmakaDen andra tjocksockehälften verkar ha flytt sin kos till socklandet. Det verkar vanligt förekommande att det händer för i min socklåda har jag nästan bara omaka par.


TGIF!

Enda fredagen i månaden jag har chansen att uttrycka något slags hurrande över att fredagen äntligen är här. Jag slutade klockan 14:45 idag och jag kliver inte på igen förrän klockan 11:00 på måndag.

Långhelg. Oh yes!
Såhär glad kommer jag att vara "samma" fredag om två månader för då är det långhelg och Valborg. Jag lyckades med tur pricka in jobbet helt rätt valborgshelgen.


N som i NäsaS som i Skidbacke.
Den enda jag har sett i vinter.


M som i MuggJag älskar mina fredligt gröna muggar. Så pass mycket att jag skulle vilja ha en vaxduk i samma mönster på köksbordet. ♥ är dock inte övertygad. Han vill ha svarta löpare. Kan inte för mitt liv förstå varför? Man blir ju på gott humör av färgglada mönster. Svart är bara tråkigt och deppigt i mina ögon.

Så. Alla övertygningsförslag mottages tacksamt.


Axelmakten

Jag får lätt spänningshuvudvärk som kommer från axlarna. När jag blir stressad åker axlarna upp och huvudvärken kommer som ett brev på posten. När det blir så är det enda som hjälper att sova eller att ligga på spikmatta en stund. Något som är ännu mer störande är att jag även får huvudvärk dagen efter jag har tränat axlar på gymmet. Men jag måste ju träna upp axlarna för att i längden få mindre värk!? Det känns som en ond cirkel...


RSS 2.0